“Kararlıyız, geri dönmeyiz”

Geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Atilla Kezek ve Tuğamiral Sami Örgüç’ün istifaları Deniz Kuvvetleri'nde deprem etkisi yarattı. Karargah’ın iki komutanı istifadan vazgeçirmeye çalıştığı ancak komutanların, “Kararlıyız, geri dönmeyiz” dediği öğrenildi.

DenizKuvvetleri Komutanlığı'nın iki numaralı ismi Koramiral AtillaKezek'in istifası Karargah'ta deprem etkisi yarattı. Karargah'ın Koramiral Kezek ve Tuğamiral Sami Örgüç'ü istifadan vazgeçirmeye çalıştığı öğrenildi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Kezek ve Örgüç, Yargıtay’ın 9 Ekim’deki Balyoz kararının ardından istifalarını sundu. İstifa dilekçelerine karşı iki komutanı ikna etmeye çalışan Karargah başarılı olamadı. İki komutan da, Karargah’ın “istifa etmeyin” çağrısına, “Kararlıyız, geri dönmeyiz” yanıtını verdi.

Kezek’in, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda, gizlilik dereceli dosyalar ve personel dosyaları dahil olmak üzere tüm evrakları imzalama yetkisi bulunuyordu.

Kezek'in istifası, 29 Ocak’ta istifa eden Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’den sonra, Deniz Kuvvetleri’nden gelen en ciddi tepki mesajı oldu.

Bu istifayla, Deniz Kuvvetleri'nde terfiler de alt üst oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, 2015’in 30 Ağustos’unda görevi bırakacak. Bostanoğlu’ndan sonra en kıdemli isim olarak Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele geliyor. Ancak Kösele, Askeri Casusluk davasında sanık. Kösele’den sonra 2015 yılında 4 yıllık görev süresini doldurabilecek başka bir koramiral bulunmuyor.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yeni istifaların da yaşanabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# atilla # istifa # Deniz # kezek # sami