TEKNOFEST heyecanı sona erdi

Dördüncüsü düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST sona erdi. 6 günlük teknoloji serüvenine tanıklık edenler, son gün de Atatürk Havaalanı'nı doldurdu ve etkinlikleri takip etti. Yerli ve yabancı birçok katılımcıya ev sahipliği yapan festival, özellikle yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle Türkiye'nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

TEKNOFEST heyecanı sona erdi

Ayakları yere basmayan festivalTEKNOFEST, bu yıl da yerli ve milli teknoloji ürünleriyle birlikte dolu dolu geçti.

Son gününde de festivalin düzenlendiği Atatürk Havaalanı'nı dolduran katılımcılar, programda yer alan etkinlikleri heyecanla takip etti.

İlkokul ve lise öğrencilerini kapsayan yarışmalara ev sahipliği yapan TEKNOFEST, Türk gencinin geniş vizyonu ve hayal gücünü gözler önüne serdi.

Yüzbinlerce başvurunun içinden finale kalıp festivalde projelerini sergileme şansı bulan gençler duygularını paylaştı.

Festival, yarışmaya ilk kez katılan gençlerin heyecanıyla daha da renkli hale geldi.

Savunma sanayinin birçok firmasını da stantlarda ağırlayan TEKNOFEST, milli gurur kaynağı projeleri Türk halkıyla buluşturdu.

Özellikle terörle mücadelede büyük başarılara imza atan İnsansız Hava Araçlarımız büyük ilgi gördü.

BAYKAR firmasının geliştirdiği Libya, Suriye ve Azerbaycan fatihi Bayraktar TB2 SİHA, Taarruzi İnsansız Hava Aracı AKINCI, sınıfında dünyanın en etkin helikopteri olan Atak ve çok amaçlı kullanılabilen milli helikopter GÖKBEY, festival boyunca nefes kesen uçuş gösterilerinde yer aldı.

Festivalin son gününde yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların ödülleri dağıtıldı.

Katılım sayısı her geçen yıl katlanarak büyüyen TEKNOFEST, önümüzdeki yıllarda da milyonları ağırlamaya devam edecek.

# türkiye # akıncı # teknofest # festival # savunma sanayi # Baykar # atatürk havaalanı # gökbey # milli savunma sanayi # Milli Teknoloji Hamlesi # Teknoloji Festivali