Mert'in katili tutuklandı

Kars'ta vahşice öldürülen 9 yaşındaki Mert'in katili yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 23 yaşındaki Aykut Bal, Erzurum Cezaevi'ne gönderildi.

Mert'in katili tutuklandı

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert'in katil zanlısı yakalandı.

Suçunu itiraf eden 23 yaşındaki Aykut Bal çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kars Valisi Eyüp Tepe, güvenlik nedeniyle şahsın Erzurum Cezaevi'ne gönderildiğini açıkladı.

Hırsızlık ve zorla alıkoyma suçlarından sabıkası olan Aykut Bal akşam 20.00 sularında yakalandı. 9 yaşındaki Mert'in yakalanması için 25 MOBESE kamerası ve 20 işyeri kamerası teker teker 25-30 saat boyunca incelendi. İl dışından uzman ekipleri getirildi.

Katil zanlısının yakalanması acılı babayı sevindirmedi.

Olay 6 Nisan'da meydana geldi. 9 yaşındaki Mert, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine yemek götürmüş bir daha geri dönmemişti. İhbar üzerine Mert'in cesedi 7 Nisan'da eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Otopsinin ardındandan Mert'in önce tecavüze uğrayıp ardından başına taşla vurulup ve elle boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Katil Aykut Bal'ın telefon ve otomobil satışı nedeniyle Mert'in babası Yolcu Aydın’la ticari ilişikisinin olduğu öğrenildi.

Cinayetin ardından günlerdir kentte yüzlerce yurttaş bir araya gelmiş, olaya tepki göstermişti.

ulusalkanal.com.tr

# tutuklandı # vali # katil # kars # mert aydın