Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin: ''Gazze'deki ateşkes İsrail'i Hamas'ın elinden kurtardı''

İstinye Üniversitesi GÜVSAM Koordinatörü Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Filistin-İsrail ateşkesine ilişkin çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Pekin, Gazze'deki ateşkesin İsrail'i Hamas'ın elinden kurtardığını söyledi.

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin: ''Gazze'deki ateşkes İsrail'i Hamas'ın elinden kurtardı''

Ulusal Kanal'da Halil Nebiler'in sunduğu Teferruat'a konuk olan İstinye Üniversitesi GÜVSAM Koordinatörü Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Filistin-İsrail ateşkesine ilişkin çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Pekin, İsrail'in 10 Mayıs'ta başlattığı saldırıların 21 Mayıs'taki ateşkes ile sonlandırılmasına değindi.

İsrail'in Filistin'de adeta köşeye sıkıştığını söyleyen Pekin'in iddiasına göre, Gazze'deki ateşkes İsrail'i Hamas'ın elinden kurtardı:

- Filistin'de bu ateşkesin asıl nedeni İsrail'in bölgede güçlerin Hamas'ın eline geçmesini engellenmesidir.

''İSRAİL BAKTI Kİ HAMAS BÖLGEYE HAKİM OLACAK, ATEŞKESİ KABUL ETTİ''

Pekin, ateşkes iki ülke arasında ateşkes yapılmasaydı Hamas'ın bölgeye neredeyse hakim olacağını söyledi:

- Hamas sadece bölgeyi (Gazze) korumadı. Aynı zamanda Batı Şeria'yı, Doğu Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı korudu. Dolayısıyla ister istemez güç, İsrail'in kontrolündeki olan Filistin otoritesinden Hamas'a doğru kaydı ve Hamas'ın bu şekilde hareket ettiğini görenler ortak bir çatışma ortaya çıkardılar. Batı Şeria'dakiler ilk defa aynı anda protestoya başladı, ölümler oldu orda da. Aynı anda Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te de çatışma olmaya başladı. Baktı ki İsrail böyle devam ederse biraz daha Hamas, bütün bölgeye hakim olacak ve bütün öncülüğü o yapacak, dolayısıyla bunu biraz söndürmek lazım diye bu ateşkesi kabul etmiştir. Yoksa durup dururken ateşkesi kabul ettiğini sanmıyorum.

# israil # ulusal kanal # filistin # pekin # Kudüs # gazze # ismail hakkı pekin # Mescidi Aksa # Batı Şeria # doğu kudüs # korgeneral # general # güvsam