Mavi Vatan'a milli proje: ORKA

Türk Savunma Sanayii'nde yerlileşme hedefine dönük önemli bir adım daha atıldı. Mavi Vatan için yerli torpido geliştirme Projesi ORKA başladı. Deniz Kuvvetlerinin hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılayacak ORKA, bu alandaki dışa bağımlılığı da sona erdirecek.

Mavi Vatan'a milli proje: ORKA

Türkiye, Mavi Vatan'da kendi torpidosunu üretecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için 324 milimetre Torpido Geliştirilmesi ProjesiORKA başladı.

Projenin imza törenine, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Milli Savunma Bakanlığı, ROKETSAN ve ASELSAN'dan temsilciler katıldı.

Projeyle, Deniz Kuvvetlerinin envanterinde bulunan ve envantere alınabilecek su üstü platformlar ile deniz hava araçlarından denizaltılara karşı kullanılacak ORKA torpido silah sistemi, yerli ve milli olarak geliştirilecek.

ROKETSAN ana yükleniciliğinde geliştirilecek ORKA, bu alandaki dışa bağımlılığı da sona erdirecek. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptığı açıklamada ''Artık durma zamanı değil. Güvenlik güçlerimizin bir ihtiyacı olduğunda onu dışarıdan almak yerine, kendimizin temin etmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Hassas güdüm, navigasyon, gelişmiş arama ve hücum kabiliyetlerine sahip olacak ORKA, aldatma ve karıştırmaya karşı direnciyle hedef üstünde yüksek etkinlik sağlayacak.

ORKA, Mavi Vatan'ın korunmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücüne milli bir unsur olarak, güç katacak.

# ASELSAN # türkiye # Mavi Vatan # Milli Savunma Bakanlığı # roketsan # Deniz Kuvvetleri Komutanlığı # Savunma Sanayii