Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı: Farklı planları olanlar mezhep diyor

Türkiye'nin Irak Büyükleçisi Fatih Yıldız, Bağdat'ta Ulusal Kanal Muhabiri Gürkan Demir'in sorularını yanıtladı. Yılmaz, ülkeye mehzepsel çatışa dayatılsa bile halkın gündeminde işsizlik ve geçim sorunu olduğunu vurguladı. Yabancı asker varlığının Irak'ın önemli gündemlerinden olduğunu belirten Yıldız, Bağdat'ın ekonomik sorunlara çözüm için girdiği yeni arayışlarını da değerlendirdi.

Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı: Farklı planları olanlar mezhep diyor

Ulusal KanalIrak'ta Bağdat'ın nabzını tutuyor. Gürkan Demir, Bağdat'ta Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız ile buluştu. Yıldız, Ulusal Kanal'ın sorularına yanıt verdi, bölgedeki gelişmeleri yorumladı.

Yıldız'a göre bölgedeki çıkar çatışmalarında mezhep en büyük silah olarak kullanılıyor. Ülkede IŞİD hala varlığını koruyor.

ABD destekli olduğu belirtilen gösterilerin temelinde halkın haklı huzursuzlukları olduğunu söyledi Yıldız.

Irak meclisi halkın talepleri doğrultusunda ABD'nin ülkedeki varlığını sonlandırmak için harekete geçti. Büyükelçi Yıldız, bu konunun ülke gündeminde daha çok yer tutacağını belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkiler üzerinde de duran Fatih Yıldız, dışişleri, savunma ve istihbarat mekanizmasının çalıştırılması aşamasına geçildiğini belirtti.

Büyükelçi Yıldız, Irak'ın Türkiye ve Çin'le ekonomik işbirliği arayışlarını da değerlendirdi.

HABER-KAMERA: GÜRKAN DEMİR

ulusal.com.tr

# türkiye # ırak # ulusal kanal # bağdat # Gürkan Demir # Fatih Yıldız