Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı'nın sözlerine KKTC Başbakanı'ndan yanıt

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Güzelyurt iade edilmeden Kıbrıs’ta çözüm olmaz” dedi. Açıklamaya KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’den jet hızında yanıt geldi. Özgürgün, “Güzelyurt’un KKTC’nin bir ilçesi olduğunu Anastasiadis’e bir kez daha hatırlatırız” ifadesini kullandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı'nın sözlerine KKTC Başbakanı'ndan yanıt

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Güzelyurt iade edilmeden Kıbrıs’ta çözüm olmaz” dedi. Rum lider, görüşünü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya net biçimde ilettiğini de söyledi.

Açıklamaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden jet hızında bir yanıt geldi. KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, “KKTC hükümeti olarak Anastasiadis’e bir kez daha Güzelyurt’un KKTC’nin bir ilçesi olduğunu, iadesinin asla söz konusu olmadığını hatırlatırız” yanıtı verdi.

Rum lidere sosyal medya üzerinden yanıt veren Özgürgün, “Anastasiadis’in bu komik taleplerinin kavurucu Temmuz sıcaklarından kaynaklandığına inanmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

"TOPRAK ÇOK HASSAS KONUDUR"

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da yazılı açıklama yaptı. Burcu, “Annan Planı’ndan sonra köprünün altından çok sular geçti” dedi.

Burcu, "Toprak o kadar hassas ve derin bir konudur ki ancak zamanı gelince ve doğru bir zeminde tartışılabilir. Bugüne kadar masada herhangi bir biçimde toprak konusu tartışılmamıştır, müzakere sürecinde ele alınmayan konuların basın üzerinden gündeme taşınmak istenmesini doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Üniversite kampüslerinin bulunduğu Güzelyurt, turunçgil üretimi ile de KKTC ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr

# KKTC # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # nikos anastasiadis # Hüseyin Özgürgün