IŞİD'e ağır darbe

Irak'ın Amirli kasabasında IŞİD kuşatması altında yaşam savaşı veren Türkmenlerin yardımına Irak ordusu yetişti. Ordunun Cuma günü civar köylerden başlattığı operasyonda başarıya ulaşıldı. Çok sayıda terörist öldürüldü, IŞİD bölgeden çekilmek zorunda kaldı!

IŞİD'e ağır darbe

Irak ordusu, IŞİD'e karşı Amirli kasabasına düzenlediği oeperasyonda hedefe ulaştı. Baskın operasyonla 20 bin nüfusluTürkmen kasabasına ulaşan ordu birlikleri IŞİD'in kuşatmasını kırdı.

80 gündür IŞİD ablukası altında açlık ve susuzlukla mücadele eden Amirli halkı sonunda rahat bir nefes aldı. 18 saat süren çatışmalarda IŞİD çok sayıda kayıp verdi ve bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

Irak güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre operasyonda 56 IŞİD üyesi teslim oldu. Bu militanların 12'sinin Irak vatandaşı olmadığı tespit edildi.

Irak ordu birliklerinin ve hava kuvvetlerinin öncülüğünde düzenlenen operasyona, Tuzhurmatulu Şii milisler ve bir kısım peşmerge de eşlik etti.

Birleşmiş Milletler'in "katliam" riskine karşı uyardığı kasabaya operasyonun düğmesine Cuma günü basılmıştı. Irak ordusu, Amirli kasabası civarında 7 köyü temizlemiş, 70 teröristi de etkisiz hale getirmişti.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # Türkmen # ışid # amirli