Başbakan Binali Yıldırım Oğuzhan Uğur'un sorularını yanıtladı

BaBaLa TV'ye konuk olan Başbakan Binali Yıldırım Oğuzhan Uğur'un sorularını yanıtladı.

Soru sormaktan korkmayın, çünkü soru sormayan insan umudunu kesmiştir diyen Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanımızla birlikte 16 yıldır Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyoruz. Yaptıklarımızı anlatmayacağım çünkü insanlar yaptıklarımızı yaşıyor."

"Gençler bizimle beraber büyüdüler. 2000 doğumlu olanlar bugün oy kullanıyorlar. Gençlerin kıyaslayacağı başka bir yönetim yok. Bu zor bir durum, bu bakımdan kendimizi gençlere anlatmakta zaman zaman zorlanıyoruz."

"Geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Daha da ileriye taşıyacağız."

"İnternet konusunda altyapıyı biz getirdik diyen Binali yıldırım, "altyapısını getirdğiniz şeyi iyi kullanabiliyor musunuz" sorusuna "bunu saklamaya lüzum yok. Bu konuda başarısızım" yanıtını verdi."

"Başkalarının yönettiği hesap tekliflerini kabul etmiyorum. Hiç kimse benim düşündüklerimi benden iyi ifade edemez."

"Torpil, kamu vicdanını yaralayan şeyler. Hak edeni bırakıp ilgisiz birini o göreve koymak yanlış."

"Birilerinin sizi boş yere övdüğünü düşünüyor musunuz ? sorusuna "beni öven birisi olunca işkence çekiyorum. Bir insanı yüzüne karşı övmek o insanı kör testereyle kesmeye benzer." dedi.

"Bizim haberleri izleme, değerlendirme fırsatımız hiç olmuyor. Abartılı haber de yapılsın, olumsuz haber de yapılsın.Hakaret olmadığı takdirde herşey konuşulsun. "

"Sistem değişmesi gerekiyor. Çift başlılık var. 15 Temmuz'a gelene kadar 5 tane darbe oldu."

"Meydana çıkmak için illa aday olmaya gerek yok. Biz bir ekibiz. Biz yol arkadaşıyız. "

"15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndük ülke o gece gidebilirdi. İşgal edilebilird. Darbeyi yapan emperyal güçler. FETÖ sadece sahnede görünen."

"Gençler Apolitik diye düşünürdüm. O gece anladım ki meydanların yarısından fazlası gençler. Bir kez daha bu ülkenin gençleriyle gurur duydum."

"Yargı, matematik gibi değil. 2 kere 2 eşittir 4 değil. Yargıda 2 kere 2, 3'le 5 arası bir sayı. "

Münbiç konusu

"Terörle mücadelenin Fırat'ın doğusu batısı diye birşey yok. tehdit bayrağımıza milletimize insanımıza nereden gelirse biz oradayız. Hak ve menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa onu yaparız."

"Biz incirliğin kullanımıza sadece terörle mücadele için izin veririz. Başka bir ülkeyi vurmak için asla üslerin kullanımıza izin veremeyeiz."

"İsrail'e yaptırımların en büyüğünü biz yaptık. BMGK toplanmasını sağladık. Büyükelçimizi çektik, diplomatik ilişkimizi dondurduk."

"Bu seçimler bekaa meselesidir. Adayları görüyoruz. Terörle mücadele konusunda birşey duymadım. Muharrem İnce'nin ilk işi Selahattin Demirtaşı ziyaret etmek mi olmalıydı? "

"Ezhel konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Yıldırım, suç işlemedikten sonra insanlar ceza almamalı dedi."

Kanal İstanbul Projesi

"Kanal İstanbul projesi bir eğlence projesi değil. Öyle anlatıyorlar ki 'bu kadar parayı buraya harcamaya ne lüzum var.' Bir kere rakamları tam bilmiyorlar. Proje 10 milyar dolar, onlar 65 milyar dolar diyor. Projeyi yapan benim. Diyorum ki bu 10 milyar dolar, ısrarla diyorlar ki '65 milyar doları niye bu işe harcıyorsunuz?' İkinci yanlış, biz bunu devletin bütçesinden yapmayacağız. Bu projeyi yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştireceğiz. Mesela diyeceğiz ki 30 sene işlet kardeşim. Sonra da süre bitince teslim edecek. Bir de Montrö'ye aykırı bir durum yok. Biz bu projeyi şunun için yapıyoruz. Independenta (1979 yılında) diye bir tanker patladı, tam Haydarpaşa'nın önünde. Bir hafta boyunca yandı, Boğaz kapandı. İstanbul'da Bostancı'dan, Beyoğlu, Kasımpaşa, Hasköy'e kadar evlerin camları aşağı indi. Büyük bir felaket yaşandı. Geçen gün de biliyorsunuz bir gemi yalıya girdi. 50 bin gemi geçiyor, bunun 12 bini tanker. Bomba bomba, nükleer bomba. Dünyanın en güzel şehrini bu tehlike altında daha ne kadar yöneteceğiz. Dolayısıyla bu bir mecburiyet. Kanalı açacağız, Boğaz'ın bütün tehlikeli yükler geçişini engelleyeceğiz. Şimdi engelleyemiyoruz, çünkü alternatif göstermemiz lazım. Montrö'ye göre engelleyemezsin, her türlü gemi geçer. Buna masum geçiş diyorlar. Dolayısıyla Kanal İstanbul devreye girince diyeceğiz ki, 'kardeşim kusura bakma, oradan geçme buradan geç'. Böylece İstanbul'u büyük bir felaketten, çevre kirliliğinden kurtarmış olacağız."

Yunanistan ile adalar meselesi

Orada da bir kafa karışıklığı var. Adalar, biliyorsunuz Osmanlı Devleti'nin son zamanlarında, 1911'de Trablusgarp mücadelesini kaybettikten sonra biz adaları İtalya'ya emanet verdik. İtalya bu adaları İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra istedik, alamadık, 12 adayı. Bu adalar dışında ismi cismi belli olmayan kayalıklar var, bu anlaşmalara yazılmamış. Yüzlerce var bunlardan, Kardak'ta bunlardan biri. Yani kime ait olduğu antlaşmalarda belli olmayan adalar için bizim duruşumuzda bir farlılık yok. Bunların herhangi bir şekilde Yunanistan tarafından kullanılması, bayrak takılması, buraya çıkılması, asla kabul etmiyoruz ve anında müdahale ediyoruz. Yani herhangi bir şey Yunanistan'a bırakılmış değil, bu konuda düzeltme yapmak isterim.

Kıbrıs konusu

"Kardeşlerimiz, soydaşlarımız için ne gerekiyorsa onu yaparız. Asla oldu bittiye getirmeyiz."

SMA ilaçları

"Bu konu halloldu. SMa hastalarının tip1 için devlet tamamını ödüyor. tip2 için de çalışmalar devam ediyor. O gün Kudüs'e Amerika büyükelçilik açarken 8 yaşındaki çocuk onlara ne zarar verebilirdi?"

Eurovision

"Bu sene şarkı yarışması ideolojik şekle dönüştü. Puan alamadığı halde İsrail'e kazandırdılar. İsrail şarkı söylemeyi bilmez. Öldürmeyi bilir. "

Doğu Türkistan

"Bu konu çok hassas bir konu. Bizim bu konuda düşüncelerimiz açık ve net. Çin'in egemenliği ve toprak bütünlüğü bizim için çok önemli "

Öğretmen ataması

"Bu yıl içinde 25 bin öğretmen ataması yapılacak. Ağustos ayında."

Bedelli askerlik konusu

"5 milyondan fazla askerlik çağına gelen gencimiz var. Bu çok ciddi bir engel olduğunu biliyoruz bu konuyu seçimden sonra kapsamlı şekilde ele alacağız."

Suriyeli mülteciler

"Kısmen ülkelerine dönmeye başladılar. Ülkelerindeki savaş sona erdikçe gidecekler mecburiyetten burdalar. Vatandaşlık konusunda da öğretmenlik gibi mühendislik gibi ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda vatandaşlık veriliyor. Tamamını almıyoruz."

ulusal.com.tr

# Başbakan # binali yıldırım # oğuzhan uğur # babala tv