Balyoz, ABD'li Müsteşar'dan

Balyoz davasında kullanılan askeri belgelerin teslimatına tanıklık eden Orhan Aykut, belgeleri getiren kişiyi teşhis etti. Orhan Aykut, çok sayıda kişiye ait fotoğraf arasından ABD’li müsteşar John Kunstader’i gösterdi, “bavulun içindeki belge ve CD’leri bu kişi getirdi” dedi. Balyoz kumpasını araştıran savcıya ifade veren emekli Orgeneral Ergin Saygun da Kunstader’in ismini açıklamıştı.

Balyoz davasında kullanılan askeri belgelerin eski AKP Milletvekili İhsan Arslan’a teslimatına tanık olan Orhan Aykut, belge ve CD dolu valizi getiren kişiyi teşhit etti, O kişi dönemin “Amerika Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı John Kunstader…

Farklı kişilere ait çok sayıda fotoğraf arasından Kunstader’ı gösteren Orhan Aykut, kendisini Amerikalı senator olarak tanıtan kişi buydu dedi.

Orhan Aykut, Kunstader’e ait farklı açılardan çekilmiş fotoğraf ve videoları da inceledi, “Yüz yüze görüştükleri kişinin Kunstader olduğunu” söyledi.

Görüşmenin 2007 yılında İstanbul Movenpick Otel’de gerçekleştiğini söyleyen Aykut o gün yaşananları Ulusal Kanal’a anlattı.

Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun da Balyoz kumpasını araştıran Cumhuriyet savcısına verdiği ifade de Kunstader’i işaret etmişti.

Orhan Aykut, tanıklıklarını 2007 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na anlattıktan sonra Matkap operasyonu ile tutuklandı. Çete lideri iddiasıyla yargılandı ve 5 yıl cezaevinde kaldı.

Kapatılan özel görevli Balyoz mahkemesi, Orhan Aykut’un tanık olarak dinlenmesi taleplerini geri çevirmişti.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # abd # müsteşar # orhan aykut