Arsuz Madenli Yat Limanı Deniz Hudut Kapısı Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kararnamesiyle, Arsuz Madenli Yat Limanı Uluslararası giriş-çıkışlara açıldı. Daimi Hudut Kapısı olarak ilan edildi.

Arsuz Madenli Yat Limanı Deniz Hudut Kapısı Oldu

Haber: Hüseyin Güler

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kararnamesiyle Uluslararası giriş-çıkışlara açılan Arsuz Madenli Yat Limanı artık Hudut kapısı oldu.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Cumhurbaşkanına teşekkür ederek, şu sözlere yer verdi:

- İlimizin turizmine çok değerli katkılar sunacak olan bu karardan ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hatay için durmak yok, yola devam.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven Yat Limanın Hudut kapısı olmasını nasıl değerlendirdiğini sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

- Ben ayrıntılarını bilmiyorum ama Uluslar arası Deniz otobüslerinin çalışması için zorunluluk diye bilmekteyim. Deniz otobüslerinin yolcuları uluslar arası yolcularda gelecektir. Yat Limanında ineceklerdir. Bu anlamda giriş ve çıkışların yapılması için “Hatay İli Arsuz ilçesinde bulunan madenli yat limanın toplamı değil bir bölümü yani deniz otobüslerinin yanaştığı bölümdür. Giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı olarak tespit edilmiştir.

Güven “ Hatay büyükşehir belediye başkanı geçen haftalarda yat limanında toplantı yaptı. Nisan ayında HADO’nın açılacağını belirtmişti.” Dedi.

# arsuz # Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan # hado