Borcu borçla ödüyorlar

Turizmin başkenti Antalya’da tarihi Kaleiçi’nde esnaf en zor günlerini yaşıyor. Ekonomik zorluklara salgın sürecinin getirdiği sorunlar da eklendi. İşyerini hiç açamayan da var, açıp yeniden kepenk kapatan da. Borcu borçla ödemeye çalışan esnaf, ayakta kalabilmek için destek istiyor.

Borcu borçla ödüyorlar

Yaşadıkları ekonomik sorunların üzerine salgın da eklenince, esnafın çaresi tükendi. Borcu borçla ödemeye çalışan esnaf, içinde bulunduğu durumu böyle özetledi.

Turizmin başkenti Antalya’da tarihi Kaleiçi’nde esnaf en zor günlerini yaşıyor. Bugünlere krizler, sorunlar ve zorluklarla boğuşarak geldiler. Ancak salgın süreciyle esnafın dayanacak gücü kalmadı. Son çare aşıya tutundular.

Kimi esnaf ekmek teknesini hiç açamadı. Kimisi daha fazla dayanamayıp kepenk kapattı. Kimisi de devretmeye hazırlanıyor. Kafe, bar ve restoranlar ise geri dönüşü olmayan yola girdi. Bir an önce faaliyete geçmek istiyorlar.

Esnaflar, ayakta kalabilmek için ekonomik destek istiyor.

Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hasan Kilit, zor zamanları aşabilmek için devlet desteği talep etti.

# antalya # ekonomi # esnaf # salgın # kaleiçi