Efkan Ala, HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıktı

AKP'nin istişare kampında HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusu da tartışıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin "HDP'yi güçlendirir" gerekçesiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıktığı öğrenildi.

Efkan Ala, HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıktı

AKP'liler, özerklik bildirgesiyle birlikte dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelen HDP’lilerin durumunu tartıştı.

Afyonkarahisar kampında biraraya gelen AKP'li vekillerden bazıları HDP'lilerin sınırı aştığını ancak dokunulmazlıklarını kaldırmanın doğru olmayacağını ifade etti. İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun “Daha önce dokunulmazlıklar kaldırıldığında halkın PKK’ya bu kadar desteği yoktu. Bugünün şartlarına göre değerlendirilerek karar alınmalı” dediği ifade edildi.

Öte yandan bazı milletvekillerinin Ala’yı eleştiri yağmuruna tuttuğu ve “Örgüt bu işleri yapana kadar devletin nasıl haberi olmadı, önlemler neden zamanında alınmadı” sorularını yöneltti. İçişleri Bakanı ise açılım sürecinde bazı "müsamahalar" gösterildiğini, örgütün de bunu kötüye kullandığını belirterek kendini savundu.

Toplantıda başkanlık sisteminin de tartışıldığı kaydedildi. Bazı vekillerin “Başkanlık sistemini savunuyoruz ancak parlamenter sistemi de tartışacağımızı söylüyoruz. Biz sadece başkanlık sistemi üzerinde durmalıyız başka bir sistemi tartışmamalıyız” görüşünü dile getirdiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# efkan ala # karşı çıktı