TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri Belçika'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu, FETÖ'yü ve başarısız darbe girişimini anlatmak için yurt dışında temaslarda bulunuyor. Amerika'daki Türk heyet, yaptığı açıklamada 11 Eylül ile 15 Temmuz'un aynı olduğunu ve Gülen'in iade edilmesini belirtti. Belçika, Fransa ve İngiltere'ye de heyet gönderildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri Belçika'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu, darbe girişimini ve FETÖ'tü dünyaya anlatmak için yurtdışında temaslara başladı.

AKP, CHP ve MHP'li milletvekillerinden oluşan Amerika heyeti, Amerikan Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nda görevli yetkililerle görüştü. Toplantılarda FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananların yanı sıra örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesinin ele alındığını belirtildi.

Ülkedeki çeşitli düşünce ve dini kuruluşlarıyla görüşen heyet daha sonra basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan AKP Milletvekili Taha Özhan, iki ülke arasındaki ilişkinin sağlıklı sürmesi için Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Amerika'ya yapılan 11 Eylül saldrısı ile 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimini birbirine benzediğini Özhan, Türkiye'yi en iyi Amerika'nın anlaması gerektiğini vurguladı. Özhan, açıklamasında Gülen'in medyaya ulaşımını ve örgüt üyeleriyle görüşmesini engellenmesini istedi.

Öte yandan FETÖ'cü darbe girişimini Avrupa'ya anlatmak için Belçika, Fransa ve İngiltere'ye de heyetler gönderildi. Türk heyetler ülkelerdeki çeşitli kurum ve sivil örgütlerle temaslarda bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # Belçika # dışişleri komisyonu