Sony'den 'U dönüşü'

Amerika'dan gelen baskılar üzerine Sony firması, Kore lideri Kim Jong-un’a hayali bir suikastı konu alan Röportaj filmini göstermeme kararından döndü. Amerika, Sony şirketine düzenlenen siber saldırıdan dolayı Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin tazminat ödemesini istedi.

Sony'den 'U dönüşü'

Amerika'dan gelen baskılar üzerine Sony firması "u dönüşü" yaptı.

Şirket, Amerika ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında soğuk rüzgarların esmesine neden olan "Röportaj" adlı filmi göstermeme kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'a suikasti konu alan komedi filmi yarından itibaren gösterime giriyor. Film Amerika'da 200'den fazla sinema salonunda gösterilecek.

Kim Jong-un'u aşağıladığı gerekçesiyle Kore'nin tepkisine neden olan filmin Türkiye'de gösterime girip girmeyeceği henüz belli değil.

Sony firmasına yönelik internet saldırısından Kore'yi sorumlu tutan Amerika'dan bir açıklama daha geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Kore Demokratik Halk Cumhriyeti'nin siber saldırıdan dolayı Sony'ye tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Harf, "Amerika Başkanı ve FBI da açıkça belirtti ki, bu siber saldırıların arkasında Kore var. Kore, yardımcı olmak istiyorsa, yol açtığı zararlar için Sony'ye tazminat ödemeli" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # Kim Jong-Un # Kore # sony