İstanbul'da taksi tartışması

İBB'nin 1000 taksi teklifinin 9 kez reddedilmesi üzerine başlayan taksi tartışmaları sürüyor. Daha önce konuyla ilgili vatandaş, taksi esnafı ve taksiciler odasının görüşünü alan Ulusal Kanal bu kez de tartışmanın taraflarından biri olan İBB'ye mikrofon uzattı.

İstanbul'da taksi tartışması

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

İstanbul'daki taksi tartışması sürüyor.

İstanbul'un taksiye ihtiyacı var mı yok mu sorusunu Ulusal Kanal daha önce taksiciler, vatandaş ve taksiciler odasına sordu. Tartışma ile ilgili soruları bu kez İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan yanıtladı.

İBB'nin taksi teklifi neden reddediliyor sorusuna da yanıt verdi Cihan.

İBB Ulaşım Daire Başkanı, planladıkları sistemle taksileri kurumsallaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Cihan, iddia edilen taksicilerin i-taksi kullanma zorunluluğu iddiasına da yanıt verdi. Yeni meclis kararıyla "isteyen istediği uygulamayı kullanabilir" dedi.

Taksicilerin İstanbul Havaalanı'ndan yolcu alması yasağı ile ilgili de konuştu Utku Cİhan. Kararın İBB'ye değil Ulaştırma Bakanlığına ait olduğunu söyledi.

# istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # ekrem imamoğlu # vatandaş # taksi # taksi ücretleri # Ulaştırma Bakanlığı # taksi fiyatları # İBB taksi # istanbul taksi # istanbul taksi sayısı # taksi esnafı # taksiciler odası # Utku Cihan # İstanbul Havaalanı