Sosyal medya hesaplarınızı koruyun

Hackerlar, kişilerin sosyal medya hesaplarını ele geçirdiği görülüyor. İşte hesabınızı daha güvenilir hale getirmeniz için yapmanız gerekenler.

Sosyal medya hesaplarınızı koruyun

Şifrenizi gözden geçirin

Hesabınızı daha korunaklı hale getirmek için ilk bakmanız gereken şifreniz ile ilgili. Zayıf şifre kullanmayın. Size özel kelimeler ya da sayılar kullanarak şifrenizi güçlendirebileceğiniz gibi, harf ve sembollerle de güçlü bir şifre edinebilirsiniz.

Microsoft, güçlü şifreyi şu şekilde tanımlıyor:

- En az yedi karakter uzunluğundadır.

- Kullanıcı adınızı, gerçek adınızı veya şirket adını içermez.

- Tam sözcük içermez.

- Belirgin biçimde önceki parolalardan farklıdır.

- Aşağıdaki dört grubun her birinden karakter içermelidir:

Her sosyal medya hesabınız için farklı şifre belirleyerek de hesap güvenliği arttırabilirsiniz.

Kısa linklere dikkat!

Twitter’da çokça karşılaşılan link kısaltma servisleri, sizi bilmediğiniz sitelere yönlendirebilir. Bit.ly ve TinyURL gibi sıkça kullanılan servislerin dışında, karşılaştığınız kısa linklere temkinli yaklaşın. Güvenmediğiniz kısa linklere tıklamamaya özen gösterin.

Sosyal ağların HTTPS özelliğini etkinleştirin

İnternette sunucular ve son kullanıcılar arasında bilgilerin "başkaları tarafından" okunamayacak şekilde nasıl aktarılacağına dair kurallar ve yöntemleri düzenleyen HTTPS sistemi, Facebook ve Twitter'da şu şekilde etkinleştirebilirsiniz.

Twitter'da güvenli gezinme HTTPS sistemini açmak için Profil'e tıklayın ve Profilini Düzenle kısmına tıklayın. Sayfanın alt kısmında Yalnız HTTPS kutucuğuna tıklayın. Yine aynı sayfada bulunan Kaydet butonuna tıklayın ve yaptığınız değişikliği kaydedin.

Facebook'ta ise, Hesap Ayarları'na ardından Güvenlik sekmesine tıklayarak ayarları yapabilirsiniz.

Telefon ile doğrulama kodu alın

Sosyal ağlara cep telefonunuza gelen doğrulama kodu ile de girebilirsiniz. Bu sistemi, sosyal ağlarınıza cep telefonunuzu tanıtarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefonunuzu tanıttıktan sonra, Facebook’ta Hesap Ayarları’ndan Giriş Onayları kısmına girerek seçeneği aktifleştirebilirsiniz.

Twitter’da da Ayarlar kısmına girdikten sonra Güvenlik ve Gizlilik sekmesi altındaki “Giriş doğrulaması isteklerini telefonuma gönder” seçeneği ile aktifleştirebilirsiniz.

ulusalkanal.com.tr

# sosyal medya # Hacker # şifre