Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu. Bakan Varank, sunumunda TOGG’un ilk aracının 2022’nin sonunda seri üretim bandından indirileceğini açıkladı. Milli ve yerli VLP aşısının FAZ-2 klinik çalışmalarının sonuçlandığını da söyleyen Varank, “600 milyon lirayı aşkın destekle 60 bin gencimiz istihdam edilecek” dedi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP ise milli ve yerli teknolojiden rahatsız oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2022 bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu. Bakan Varank sunumunda TOGG, milli ve yerli VLP aşısı ile genç istihdama yönelik önemli açıklamalar yaptı:

- Sanayi üretimimiz 2020 yılının ikinci yarısından itibaren yükselerek devam ediyor. TOGG ile dünya devi FARASİS, 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak. Hedeflendiği şekilde ilk araç 2022’nin sonunda seri üretim bandından indirilmiş olacak.

''VLP AŞININ FAZ-2 KLİNİK ÇALIŞMALARI SONLANDI''

Varank, 2022’de bakanlığa 14 milyar 821,3 milyon lira ayrıldığını paylaştı. Milli ve yerli VLP aşısı ile Kovid-19 tedavisinde kullanılacak Montelukast ve Ribavirin ilaçlarındaki son durumu da aktardı:

- Benim de Faz-1 gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz-2 klinik çalışmaları sonuçlandı. Faz-3 çalışmasına başlamak için Sağlık Bakanlığı’ndaki süreçlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Kovid-19 tedavisinde kullanılabilecek Montelukast ve Ribavirin ilaçlarında da Faz-2 klinik çalışmaları sürüyor. Montelukast’ta yakın zamanda acil kullanım izni aşamasına gelmeyi planlıyoruz.

170 FABRİKA YATIRIMCILARA SUNULACAK

Bakan Varank, Çalışan ve Üreten Gençler Programıyla 32 ilde 170 fabrikanın yatırımcıların hizmetine sunulacağını da ifade etti:

- 600 milyon lirayı aşkın destekle 60 bin gencimiz istihdam edilecek.

HDP/PKK MİLLİ TEKNOLOJİDEN RAHATSIZ

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ise bütçe görüşmelerinde milli ve yerli teknolojiden rahatsız oldu. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Türkiye’nin teknolojisinin “savaş teknolojisi”, TEKNOFEST’in “savaş festivali” olduğunu iddia etti.

# pkk # mustafa varank # sağlık bakanlığı # teknofest # hdp pkk # togg # garo paylan # varank # Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı # Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu # yerli VLP aşısı # FARASİS # HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan