Koronavirüsün soy ağacında yeni dal bulundu

Koronavirüs türleri ile ilgili Çin’de yeni bir araştırma ortaya çıktı. Yarasalarda görülen "Korona" virüslerin soy ağacında yeni bir dal bulundu. İngiltere’de ise 49 kişide görüldüğü belirtilen Kovid-19'un yeni türü "üçlü mutasyon" araştırılıyor.

Koronavirüsün soy ağacında yeni dal bulundu

Koronavirüsün Vuhan'da çıktığı iddiaları bilimsel olarak yalanlanırken Çin Halk Cumhuriyeti'nde salgınla ilgili yeni bir araştırma ortaya çıktı.

Yeni tip koronavirüsün kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü heyeti, virüsün Vuhan’daki gıda pazarından kaynaklandığına dair kanıt bulunmadığını bildirmişti. Akciğer iltihaplanmasına yol açan hastalığın yarasalarda bulunan beta koronavirüsün mutasyona uğramış hali olduğu tahmin edilmişti.

Çin’de yapılan son araştırmalara göre koronavirüslerin soy ağacında yeni bir dal bulundu. Bu yeni dala ait virüslerin, Kovid-19'a yol açan türünün "uzak akrabası" olduğu ifade edildi.

Araştırmacılar, çalışmanın yarasalarda keşfedilen "Korona" virüs türlerinin şimdilik sadece buzdağının görünen kısmı olabileceğini söyledi.

Öte yandan İngiltere'de bilim insanları, Yorkshire bölgesinde 49 kişiyi enfekte ettiği belirtilen yeni bir Kovid-19 türü olan 'üçlü mutasyonu' araştırdıklarını açıkladı.

İngiltere Halk Sağlığı’ndan Dr. Kev Smith, ‘üçlü mutasyon’ için; ‘Kişiler diğer koronavirüs varyantlarına göre daha fazla hastalanmıyorlar. Bu nedenle özellikle endişelenecek bir şey görmüyoruz.’ dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Greg Fell ise, vatandaşlara paniğe kapılmamalarını ve koronavirüs yönergelerine düzenli uymaları gerektiğini vurguladı.

# koronavirüs # Kovid19 # Çin Halk Cumhuriyeti # Vuhan # bilimsel