Ankara'da yakalanan 2 canlı bomba itiraf etti

Ankara’da yakalanan terör örgütü IŞİD üyesi canlı bombaların ifadeleri ortaya çıktı. IŞİD mensubu Adnan Yıldırım ve Musa Canöz’ün hedeflerinin Ankara Adliyesi, Emniyet ve Meclis olduğu itiraf etti. Teröristlerin IŞİD’in başkenti olarak belirtilen Suriye’nin Rakka kentinde 20 gün süreyle bomba eğitimi aldığı belirtildi.

Ankara'da yakalanan 2 canlı bomba itiraf etti

Terör örgütü IŞİD üyesi canlı bombaların hedefi Ankara Adliyesi, Emniyet ve Meclis’ti.

Yılbaşı gecesi Kızılay'da eğlence mekanlarında bombalı saldırı düzenlemek amacıyla keşif yapan teröristlerin ifadeleri ortaya çıktı.

IŞİD üyesi Adnan Yıldırım ve Musa Canöz Suriye’de 20 gün boyunca IŞİD tarafından bomba eğitimi aldı. Tanışmaları da bu süreçte oldu. Bomba konusunda eğitilen teröristler Türkiye’ye gönderildi. Tutuklu Canöz, kiraladıkları evde 2,5 ay boyunca eğitimini aldıkları bombayı hazırladıklarını anlattı. Diğer terörist Yıldırım ise hazırlanan patlayıcıları eylem yapacakları yere bırakan kişi olacaktı. İki terörist ortak hedefleri uyarınca Kızılay’da barlarda keşif yaptı.

Keşifler devam ederken Suriye’deki IŞİD Komutanı Ebu Enes’ten kamu kurumlarına yönelik eylem yapma talimatı geldi.

IŞİD üyeleri talimat doğrultusunda Ankara Adliyesi, Emniyet ve Meclis gibi birçok kamu kurumu çevresinde keşif yaptı.

Eylemciler ifadelerinde eylemden vazgeçtiklerini ve bombayı imha edecek yer ararken yakalandıklarını belirtti. Soruşturma kaynakları ise şüphelilerin suçtan kurtulmak için bu şekilde ifade verdiklerini, en rahat eylem yeri olan Caferilere ait olan camiyi hedef seçtiklerini bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # itiraf etti # canlı bombalar