Çin Devrimi'nin önemi

69 yıl önce bugün Pekin'de Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu. Mao Zedong 1 Ekim 1949'da Çin Devrimi'ni ünlü Tiananmen meydanından dünyaya ilan etti. İşte o günden bu yana kutlanan "Çin Ulusal Günü"nde bu sene de renkli görüntüler vardı.

69 yıl önce aracından böyle indi. Onu Tiananmen Meydanı'na götürecek merdivenleri tek tek çıktı. O tarihi konuşmayı yapacağı alana gitti. Büyük bir coşku hakimdi. Halkını selamladı. Mao Zedong buradan Çin Devrimi'ni ilan etti. Ve şöyle dedi; "Yol ne kadar uzun olursa olsun ilk adım atılmalıdır."

1 Ekim 1949 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu. Çin İç Savaşı artık sona ermişti. Verilen mücadeleden Çin Komünist Partisi zaferle çıkmıştı.

Çin'in kuruluşu Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda ilan edildi. Ardından Mao, güçlü bir devlet kurmak için çalışmaya başladı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşu ilk olarak Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkeleri tarafından tanındı...

Bilim ve Ütopya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo Çin Devrimi'nin önemini anlattı.

Maraşo, bugün güçlü ekonomisi ve devlet anlayışıyla dikkat çeken Çin'i bu sözlerle değerlendirdi.

Çin'in kuruluşunun 69. yıl dönümü ülkenin dört bir yanında kutlandı. Pek çok kentte törenler düzenledi. Zhangjiakou şehrindeki törene 400'den fazla öğrenci katıldı.

Cangzhou Şehri'nde de 3 binden fazla ilkokul öğrencisi, ülkeye olan sevgisini ifade etmek için bir araya geldi.

Günboyu süren gösteriler gece de devam etti. Çin Ulusal Günü'nü kutlamak için hazırlanan ışıklı görsel şov büyük beğeni topladı. Çin'in Shaanxi Eyaleti'nde tüm binalar rengarenkti

ulusal.com.tr

# çin devrimi # mao Zedong