Uzun bir aradan sonra esnaf müşterilere kapılarını açtı

Yurt genelinde yeni ''kontrollü normalleşme'' dönemi başladı. Esnafın da vatandaşın da özlemi bitti. Yaklaşık 100 günlük aranın ardından esnaf müşterilerine kapılarını açtı. Yeme-içme mekanları çok yüksek riskli iller dışında, faaliyetlerini 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecek. Yeni sürecin can suyu olacağını söyleyen esnafın ekonomik kaygıları ise devam ediyor.

Uzun bir aradan sonra esnaf müşterilere kapılarını açtı

Haber: Dilek Doğan - Kamera : Emre Alp Genç

Esnafın dört gözle beklediği haber sonunda geldi. Yurt genelinde yeni ''kontrollü normalleşme'' dönemine girildi.

Yeni sürecin cansuyu olacağını söyleyen esnaf heyecanlı ama ekonomik kaygıları devam ediyor.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler müşterilerine kapılarını açtı.

İşletmeciler, müşterilerden sosyal mesafeyi korumalarını isterken, 4 kişilik masalarda en fazla 2 kişinin oturmasına izin veriyor.

Ekonominin kalbinin attığı İstanbul'da yeme-içme mekanlarına iş günü olmasına rağmen ilgi yoğundu.

# istanbul # ekonomi # normalleşme # esnaf # kısıtlama # müşteri # içme # Sosyal mesafe # hes kodu # işletme # yeme # işletmeci