Nur Gencer hayatını kaybetti

Nur Gencer'den spor camiasını yasa boğan vefat haberi geldi. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu taziye mesajlarını iletti.

Nur Gencer hayatını kaybetti

Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA'da önemli görevler yapmış olan 72 yaşındaki spor insanı Nur Gencer vefat etti.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk basketbolunun efsane ismi, değerli ağabeyim Nur Gencer'i kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm basketbol camiamıza başsağlığı diliyorum." diyerek vefat haberini duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'da taziye mesajı yayınladı. Bakan Kasapoğlu, taziye mesajında, "Türk basketbolunun duayen ismi Nur Gencer'in vefat haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Basketbol camiasına büyük katkı sağlayan Gencer'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve spor camiasına başsağlığı diliyorum" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

NUR GENCER KİMDİR?

948 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kadıköy Maarif Koleji'nde eğitim aldı.

1992 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü oldu. FIBA Teknik Komiseri ve Uluslararası Organizasyon Komitesi üyesi olarak basketbola hizmet verdi. Yine 1992'de Dünya Fair-Play Davranış Şeref Diploması ile ödüllendirilmiştir.

Eczacıbaşı, Efes Pilsen, Galatasaray ve Tuborg kulüplerinde üst düzey yöneticilik yaptı. Türkiye Basketbol Federasyonu genel sekreterlik görevini yaptı. A milli takımlar idari menajerlik görevini yaptı.

7 Şubat 2020 tarihinde vefat etti.

ulusal.com.tr