Belarus'tan Polonya'ya ''yığınak'' uyarısı

Belarus, sınırında bekleyen düzensiz göçmenler ile ilgili Polonya'yı uyardı. Polonya'nın sınıra askeri yığınak yaparak göçmenlere yardımların ulaşmasını engellediği belirtildi. Avrupa Birliği ile NATO'dan ise Polonya'ya destek açıklaması geldi.

Belarus'tan Polonya'ya ''yığınak'' uyarısı

Binlerce göçmenin beklediği BelarusPolonya sınırında Belarus'tan "sınırda provokasyon" açıklaması geldi. Belarus Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, Polonya sınıra askeri teçhizat yığmak ve göçmenlere giden yardımlara engel olmak konusunda uyarıldı:

- İçlerinde pek çok çocuk ve kadının da bulunduğu, temel sosyal haklardan yoksun, silahsız insanlara karşı yasadışı olarak güç kullanmayı haklı göstermek için Belarus’a yönelik provokasyon gerçekleştirmemesi konusunda Polonya tarafını önceden uyarmak istiyoruz.

Polonya Sınır Muhafızları ise Reuters'a yaptıkları açıklamalarda, 800'e yakın göçmenin sınırda, dikenli tellerin hemen ardında geceyi geçirdiklerini 4 bin kadar göçmenin de yakındaki ormanlık alanda kaldıkları belirtildi.

Avrupa Birliği ile NATO ise Polonya'yı desteklediklerini açıkladı. İki örgüt Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko'yu yapay ve göçmen akın oluşturmakla suçladı.

Minsk yönetimi suçlamaları başından beri reddederken Rusya'dan da konuyla ilgili 2 açıklama geldi.

Kremlin, sınırdaki durumunun Rusya'yı tehdit eder hale gelmeyeceğini umduklarını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklama da ise sınırdaki krizin sorumlusunun Batı politikaları olduğu ifade edildi.

# rusya # uyarı # düzensiz göçmen # destek # nato # asker # avrupa birliği # rusya dışişleri bakanlığı # belarus # Polonya # provokasyon # askeri teçhizat # askeri yığınak # yığınak # NATO Belarus # Belarus Dışişleri Bakanlığı # Alexander Lukaşenko