Etiyopya Başbakanı Ahmed: İç savaş çıkarma teşebbüsü akamete uğratıldı

Etiyopya'daki şiddet olaylarında 84 kişi hayatını kaybetti. Afrika Birliğinden Etiyopyalılara sükunet çağrısı geldi. Etiyopya Başbakanı Ahmed: "İç savaş çıkarma teşebbüsü akamete uğratıldı" dedi. Birleşmiş Milletler de Etiyopya'daki şiddet olaylarından "derin endişe" duyulduğunu açıkladı.

Etiyopya Başbakanı Ahmed: İç savaş çıkarma teşebbüsü akamete uğratıldı

Etiyopya'da sanatçı Hachalu Hundessa’nın öldürülmesi sonrası çıkan şiddet olaylarında bugüne kadar en az 87 kişinin hayatını kaybetti. Ölenlerden 4'ünün polis, 83’ünün ise sivil olduğunu duyuruldu.

Olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bunların arasında tanınmış muhalif siyasetçilerden Eskinder Nega ve Jawar Muhammed de bulunuyor.

Başkentte son iki günde yapılan bombalı saldırıların sayısı ise 3 olarak kaydedildi.

Ülkede tüm internet bağlantısı da kesildi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, olayların yakından takip ettiğini belirterek halka sükunet çağrısı yaptı.

Muhammed, Afrika Birliği’nin Etiyopya halkı ve hükümetine istikrarlı, barışçıl ve müreffeh bir ülke kurma çabalarındaki desteğini yineledi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed olayların bir iç savaş çıkarma girişimi olduğunu ifade etti. Ahmed, bu girişimin önlendiğini ve ülkede yaşamın normale döndüğünü dile getirdi.

Birleşmiş Milletler de yaşananlardan “derin endişe” duyulduğunu bildirdi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville , hükümetin gereksiz ve aşırı güç kullanmamasını istedi.

ulusal.com.tr

# bm # ab # Etiyopya