Hükümetin memura son zam teklifi açıklandı

Milyonlarca memurun gözü hükümetle sendikalar arasındaki pazarlıkta. Hükümet zam teklifini güncellerken sendika cephesinden açıklamalar var. Yetkili Konfederasyon Memur Sen; “Müzakere edilebilir ancak imzaya uygun değil’ yanıtını verdi. Hükümet, son teklifini; 2018 için yüzde 3 buçuk+ 3 buçuk 2019 için ise yüzde 4 ve yüzde 5 olarak açıkladı.

AKP Hükümeti, memurun 2018-2019 yıllarını kapsayan 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında yeni zam teklifini verdi.

Teklifi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna duyurdu.

Bakan Sarıeroğlu’nun ardından Konfederasyon Genel Merkezi’nde açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin teklifine yanıt verdi.

Gelen teklifin 4-5 puanın üzerinde olması gerektiğini belirten Yalçın, teklif için, ““Müzakere edilebilir ancak imzaya uygun değil’ dedi.

1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde, hükümet 14 Ağustos'ta 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkından oluşan teklifte bulunmuştu.

Hükümet ile memur sendikalarının zam oranında anlaşamaması halinde zam oranı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlenecek.

ulusal.com.tr

# hükümet # memur # sendikalar