Ahmedinejad, Ulusal Kanal'a konuştu

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad Tahran'da Ulusal Kanal’a konuştu. Bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendiren tecrübeli devlet adamı, "Bölgede yaşanan sorunları bölge ülkelerinin birliği çözecek" dedi. Bölge ülkelerinin birliğini istemeyen odakların olduğuna dikkat çeken Ahmedinecad, "Batı Asya coğrafyasında yaşayan halkların düşmanı da aynı odaklardır" dedi.

İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad bölgede yaşanan son gelişmeleri Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan evinde Ulusal Kanal’ı kabul eden eski Cumhurbaşkanı, bölge ülkeleri için çözüm önerisini de açıkladı. Deneyimli devlet adamı Mahmud Ahmedinecad, çözümün bölgede birlik olduğuna dikkat çekti.

Ahmedinecad, "Ben bölgemizdeki gelişmeleri farklı yorumluyorum, ancak diğer görüşleri de reddetmiyorum. Bölgede yaşanan gelişmeleri kendi bakış açımla görüyor ve başkalarından ayrı yorumluyorum." dedi.

Ben bölgemizdeki halkların ve ülkelerin bakış açılarını değiştirmelerini istiyorum ama hepsinin. Çünkü bu coğrafyadaki ülkelerin arasına giren malesef hain eller var. Bölgemize uzanan bu eller coğrafyamızda barış istemiyor. Bu coğrafyada yaşayan milletleri ve ülkeleri sevmiyorlar. Yaşanan bu durumu durdurmak için yapılması gereken bu coğrafyayı paylaşan ülkelerin birliği. Birliktelikle aramıza giren o elleri ortaya çıkarıp bertaraf etmeliyiz.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # yakup aslan # Ahmedinejad