Gaffar Okkan için Diyarbakır ve Sakarya'da anma töreni yapıldı

"Diyarbakır Halkına Eziyet Edeni Yakarım" bu sözler, 16 yıl önce suikast sonucu şehit olan Emniyet Gaffar Okkan'a ait. Diyarbakır'da terör örgütlerine karşı başarılar kazanmış, halkın gönlünde taht kurmuştu. Aradan yıllar geçse de unutulmayan Okkan için Diyarbakır ve Sakarya'da anma töreni yapıldı.

Yıllar geçse de Diyarbakırlılara unutmuyor... İlk günkü özlem ve sevgiyle onu anıyorlar. Diyarbakır'ın Gaffar Babası, 16'ncı ölüm yıldönümünde şehit olduğu yerde anıldı.

İzmir, Eskişehr, Şanlıurfa, Kars'ta görev yaptı. Son olarak 1997'de Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğ'ne atandı. Bu atama hem onun için hem Diyarbakırlılar için dönüm noktası oldu.

Diyarbakırlıların gönlünü fetetti, polise olan bakış açısını değiştirdi. Sivil kıyafetiyle halkın arasına karıştı. Terör örgütlerine karşı önemli başarılar elde etti. 30'a yakın faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Gaffar Okkan, Gazeteci yazar Uğur Mumcu cineyetini de aydınlatacağını söylemişti.

2001'de suikasta uğrayan ve 5 polisle birlikte şehit olan Okkan saldırıya uğradığı yerde anıldı.

Şehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi üzerinde yapılan törene çok sayıda vatandaş katıldı. Dular okundu, anıta karanfiller bırakıldı.

Ali Gaffar Okkan için bir anma da memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde yapıldı.

Okkan'ın özgeçmişi okundu. Duların ardından tören sona erdi. Aradan 16 yıl geçe de "Diyarbakırlıların babası" gönüllerde yaşamaya devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # anma # gaffar okkan