Son kez bir araya geldiler

Ve gündemdeki önemli konulardan biri koalisyon görüşmeleri. AKP ve CHP heyetleri hükümet kurma görüşmeleri sürecinde bugün son kez bir araya geldi.

Son kez bir araya geldiler

AKP ile CHP'nin koalisyon görüşmeleri için toplantı saat 14:00’te başladı.

Ankara Palas Devlet Konukevi’nde yapılan toplantının ana başlığı dış politika. Bu nedenle heyetlere birer isim daha eklendi.

AKP’de Ömer Çelik’in başkanlığını yürüttüğü heyette Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan, Ali İhsan Arslan, Taha Özhan’ın isimleri yer alıyordu. Heyete AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı.

CHP’de Haluk Koç’un başkanlığını yürüttüğü heyette Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Akif Hamzaçebi ve CHP Lideri’nin danışmanı Rasim Bölücek yer alıyor. CHP heyetine eklenen yeni isim de Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik.

Heyetler ilk görüşmede 10 konu başlığı belirlemiş ve toplantılarını bu başlıkların ayrıntılarını görüşerek sürdürmüştü. Bu kapsamda Demokrasi, Kürt Sorununun Çözümü, İnsan Hakları ve Özgürlükler, Yargı bağımsızlığı, Ekonomi ve Sosyal Politikalar, Parlamenter Demokrasinin güçlendirilmesi, Maliye Politikaları, Sosyal Devlet Uygulamaları, Yolsuzlukla mücadele ve Dış politika konuları ele alındı.

Son yapılan toplantının ardından her iki taraf da görüşmelere dair rapor hazırlayarak liderlere sunacak. Değerlendirme toplantılarının ardından gerek görülürse liderler bir araya gelecek. Son karar liderlerin görüşmesinden çıkacak.

Hükümetin kurulması sürecinde son takvim ise 23 Ağustos. Bu tarihe kadar hükümet kurulamazsa erken seçim tarihi belirlenecek.

ulusalkanal.com.tr

# son kez