IŞİD, roketleri yaklaşık 700 militanının olduğu Azez'den fırlatıyor

Kilis halkını canından bezdiren roket saldırılarını Suriye tarafındaki 700 kişilik IŞİD gurubunun düzenlediği belirlendi. Roketler Suriye'nin Azez kasabasının 15 km doğusundaki 6 ayrı bölgeden ateşlendiği tespit edildi.

IŞİD, roketleri yaklaşık 700 militanının olduğu Azez'den fırlatıyor

17 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan Katyuşa saldırılarının, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabasına bağlı bölgelerden ateşlendiği belirlendi.

Terör örgütü IŞİD, roketleri taşınabilir mobil rampalardan fırlatıyor. Ardından da hemen yer değiştiriyor. Bu da roket rampalarının imha edilmesini zorlaştırıyor.

IŞİD'in roketleri Azez'in 15 km doğusundaki Elbil, Savran, Soran, Caka, Havar ve Kefrang bölgelerinden ateşlendiği tespit edildi. Bu bölgelerdeki terörist sayısı ise yaklaşık 700.

Terör örgütünün El Bab'ın kuzeyindeki dağın altında büyük bir cephanesi var. Buradaki terörist sayısının 5 bin olduğu değerlendiriliyor. Cerablus - Azez arasındaki bölgede ise 52 ülkeden 15 bin IŞİD militanı bulunuyor.

Kilis saldırılarının temel nedenlerinden biri paylaşılamayan Marea hattı. Türkiye sınırındaki 90 kilometrelik hat güvenlik açısından büyük önem taşıyor. Bölge IŞİD'in elinde. Burası terör örgütü için askeri ve ekonomik anlamda nefes alma noktası olarak biliniyor. TSK, her ay sınır hattında çok sayıda IŞİD'li teröristi yakalaması, terör örgütünün elini kolunu bağlıyor.

IŞİD Türkiye'yi Suriye'de kara harekâtına zorlamak için Kilis'e saldırıyor. Türkiye kara harekâtı yapması Suriye'nin egemenlik haklarını ihlal anlamına geliyor. Kara harekâtı ile mezhepsel savaşı tetiklemeye çalışan IŞİD, bu sayede rahat bir nefes almanın planlarını yapıyor. IŞİD, Yemen'deki mezhep savaşının da mimarı.

ulusalkanal.com.tr

# roket # ışid # suriye # kilis # azez # 700 militan