Fed Başkanı Powell'dan yeni değerlendirme

Fed Başkanı Powell, Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik toparlanmanın gelecek yılın sonuna kadar uzayabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Fed Başkanı Powell'dan yeni değerlendirme

Bir buçuk milyonu geçen Kovid-19 vakasının bulunduğu ABD’de ekonomik toparlanma beklenenden daha geç olacak. FED Başkanı Jerome Powell, ABD için kötü senaryoyu açıkladı, “ekonominin toparlanması 2021’in sonuna uzayabilir” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri yeni haftaya 1 buçuk milyonu geçen Kovid-19 vakası ve 90 bini aşan ölü sayısı ile başladı. 1 milyon 100 bin aktif hastanın olduğu ülkede, 16 binden fazla hastanın durumu kritik aşamada. 346 bin kişinin tedavi edildiği ABD’de bugüne kadar 12 milyon test yapıldı.

ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell, süreci “büyük bir acı ve zorluk zamanı” olarak tanımladı. Ekonominin tamamen toparlanması için tarih verdi. Powell, 2021 yılının sonuna işaret etti.

Amerikan CBS televizyonuna konuşan FED başkanı, “ekonomik toparlanma biraz zaman alabilir. Gelecek yılın sonuna kadar uzayabilir. Gerçekten bilmiyoruz. Bundan daha kısa sürede olmasını umuyoruz ancak kimse gerçekten bilmiyor” ifadelerin kullandı.

Powell, ABD ekonominin tamamen toparlanması için insanların güvenlerinin tam olarak yerine gelmesi gerekeceğini vurguladı, “Bunun için aşının çıkmasını beklemek gerekebilir" dedi.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle artan işsizlik oranını da değerlendiren Powell, işten çıkarmaların mayıs ve gelecek ay büyük ihtimalle artacağını kaydetti.

FED Başkanı Jerome Powell koranavirüs salgınının etkileriyle mücadele için FED ve ABD Kongresi’nin ekonomiyi desteklemek için daha fazlasını yapmasının gerekebileceğini belirtti.

ulusal.com.tr

# abd # koronavirüs # Kovid19 # abd merkez bankası # Jerome Powell