Obama ve Maliki'den destek

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi'ye, Obama ve Nuri El Maliki'den destek geldi. Obama, Iraklıları IŞİD'e karşı el - İbadi çevresinde toplanmaya çağırdı. Sürpriz bir kararla görevinden çekildiğini açıklayan Nuri el- Maliki'de, Haydar el-İbadi yönetiminde bir asker olarak yer alacağını" söyledi.

Obama ve Maliki'den destek

IŞİD terörüne esir olan Irak'ta dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

IŞİD'in Sincar dağını kuşatmasıyla hava operasyonları yapan Amerika'dan yeni Başbakan'a destek açıklaması geldi.

Tatil için gittiği Maryland'de kameraların karşısına geçen Obama, IŞİD kuşatmasını kırdıkları Sincar Dağı'ndaki durumun düzeldiğini, dağda kalanların tahliyesi için ek operasyona ihtiyaç olmadığını söyledi.

Obama, tüm Iraklıları IŞİD'e karşı birlik olmaya ve Başbakan adayı Haydar el-İbadi liderliğinde yeni bir kapsayıcı hükümetin kurulması fırsatını değerlendirmeye çağırdı.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen El-İbadi'ye sürpriz nitelikte bir destek de Irak'ın mevcut Başbakanı Nuri el-Maliki'den geldi.

Görevinden çekildiğini açıklayan Maliki "Irak'ın yüksek menfaatleri için bu görevi değerli kardeşim Haydar el-İbadi'ye bırakıyorum. Onun yönetiminde bir asker olarak yer alacağım" ifadelerini kullandı.

Maliki, geçtiğimiz günlerde hükümet kurmakla görevlendirilen El İbadi'nin başbakanlık adaylığını anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle kabul etmeyerek görevi bırakmayı reddetmişti.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # Obama # Maliki # ışid