İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümünde 'ihmal' iddiası

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümüyle ilgili ihmal iddiası gündeme geldi. Rahatsızlanıp, hastaneye giden Çağlar'ı muayene eden doktorun, "gaz sıkışması" diyerek Çağlar'ı eve gönderdiği belirtildi

İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın ölümünde 'ihmal' iddiası

İş dünyasını yasa boğan ölümle ilgili çarpıcı bir "Doktor ihmali" iddiası ortaya atıldı.

İddiaya göre İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ı ölüme götüren olay şöyle gelişti. Çağlar, akşam saatlerinde göğüs ağrısı şikayetiyle eşi ile birlikte Kadıköy Koşuyolu'nda özel bir hastaneye gitti. İTO Başkanı önce nöbetçi doktorlar tarafından muayene edildi. Muayene sonrası bir de EKG çekildi.

İddiaya göre sonuçları inceleyen doktorlar, "Herhangi bir tehlike yok, gaz sıkışması olabilir" dedi. Birkaç ilaç yazıldı. İbrahim Çağlar'a da "Bu ilaçları alırsanız gazınız azalır, siz de rahatlarsınız" denildi.

Eşiyle birlikte hastaneden çıkan Çağlar, yakınlardaki bir eczaneye gitti. Eşi ilaçları almaya gittiği sırada İTO başkanı araçta kalp krizi geçirdi. Eczaneden dönen eşi de Çağlar'ı apar topar hastaneye götürdü.

Hastanede kalbi duran İbrahim Çağlar, bir başka iddiaya göre teçhizat olmadığı için helikopter ile aynı hastanenin Bağcılar şubesine götürüldü. Burada anjiyo ameliyatı oldu.

Ameliyat sonrası doktorlar İTO Başkanının eşine "Anjiyo yaptık, bir damar tıkalıydı. Stent taktık. Bir süre vücudun oksijensiz kalması sorun yaratmış olabilir, hastayı 2 gün burada müşahede altında tutacağız" dedi.

Ancak kısa bir süre sonra yoğun bakımda bulunan İbrahim Çağlar'ın ikinci bir kalp krizi geçirdiği ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

İhmal iddiasının hedefinde olan özel hastaneden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

ulusal.com.tr

# istanbul # İbrahim Çağlar # İTO