Cinderes tamamen ele geçirildi! Şiddetli çatışmalar var

Emekli Astsubay ve Güvenlik Uzmanı Oktay Yıldırım, ilk kez Ulusal Kanal'da önemli bir bilgi açıkladı. Yıldırım, "Dün itibariyle Kayseri Komando Tugayı ve ÖSO unsurları Cinderes'e girdi. Dün itibariyle Kale bölgesi alındı. Bugün itibariyle şehir merkezinin yüzde 80'i alındı. Çok az kaldı. Belki girilmedik birkaç ev kaldı. ÖSO'dan 4 şehit, 2 yaralı var. Komandolarımız çok şükür şehit ve yaralı vermediler" dedi. Yıldırım sosyal medya hesabından da "Kayseri 1. Komando Tugayı'nın aslanları az önce Cinderesi'ni tamamen ele geçirdi" bilgisini paylaştı. Bu arada şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı bildirildi

SuriyeAfrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, başarılı ve planladığı şekilde sürdürülüyor.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi emekli Astsubay ve Güvenlik Uzmanı Oktay Yıldırım, ilk kez Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında önemli bilgiler aktardı.

Dün itibariyle Kayseri Komando Tugayı ve ÖSO unsurlarının Cindres'e girdiğini söyleyen Yıldırım, şehir merkezinin yüzde 80'inin alındığını belirtti.

"TAMAMEN ELE GEÇİRİLDİ"

Yıldırım sosyal medya hesabından da "Kayseri 1. Komando Tugayı'nın aslanları az önce Cinderesi'ni tamamen ele geçirdi" bilgisini paylaştı.

Bu arada şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı bildirildi.

Oktay Yıldırım şunları söyledi:

"Bir acelemiz yok. Arazideki unsurlar, arazideki birlik komutanları bir hızla emniyet dengesi içerisinde ilerlemeyi başarıyorlar ve böyle olması da gerekir. Çünkü, bölge, şu anda içeri girilen bölge, ciddi engellerle dolu. Engeller, hendekler, hendeklerin aralarında mekanik engeller var. Buralarda belli bir risk almak lazım. Hız emniyet dengesini korumak lazım. Türk ordusu bu konuda gayet uygun bir ilerleme içerisinde şu anda.

CİNDERES'İN YÜZDE 80'İ ALINDI

Bir haber de vereyim size. Henüz Türk basınında yok. İlk kez Ulusal Kanal ekranlarından duyuralım. Dün itibariyle Kayseri Komando Tugayı ve ÖSO unsurları Cinderes'e girdi. Dün itibariyle Kale bölgesi alındı. Bugün itibariyle şehir merkezinin yüzde 80'i alındı. Çok az kaldı. Belki girilmedik birkaç ev kaldı. ÖSO'dan 4 şehit, 2 yaralı var. Komandolarımız çok şükür şehit ve yaralı vermediler. Hemen akabinde mayın, EYP tespit imha ve patlayıcı madde keşif imha timleri bölgeye giriyorlar."

ulusal.com.tr

# afrin # suriye # vatan partisi # ulusal kanal # oktay yıldırım # cinderes