İsrail güçleri Filistinli bedevilerin evlerini yıktı

İsrail Filistinlilere yönelik insanlık dışı davranışlarına devam ediyor. İsrail askerleri, Filistinli bedevilere ait bazı ev ve ahırları, "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri Filistinli bedevilerin evlerini yıktı

Tepkilere rağmen İsrail, Filistin topraklarını ilhak etme planlarına devam ediyor.

Bu kez Filistinli bedeviler hedef alındı. İsrail güçleri, bir köydeki 6 evi yıktı. Yasa dışı yerleşim yerlerini genişletmek için "ruhsatsız" gerekçesine sığınan İsrail, 6 aileyi daha evsiz bıraktı.

Filistinli kaynaklara göre sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini talan edildi.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni yapı veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

# saldırı # israil # filistin # Kudüs # gazze # Mescidi Aksa # Batı Şeria # israil filistin # doğu kudüs # israil filistin saldırı # israil filistin olayları # İsrail güçleri # Filistin toprakları # ikinci oslo anlaşması # oslo anlaşması