6.4 büyüklüğünde deprem

Güney Büyük Okyanusya’da yer alan ve dünyanın en mutlu ülkesi olarak da bilinen Vanuatu Cumhuriyeti’nde 6.4 büyüklüğünde bir deprem oldu.

6.4 büyüklüğünde deprem

ABD Sismik Araştırmalar Merkezi verilerine göre yerel saatle sabah meydana gelen depremin 6.4 büyüklüğünde ve 169 kilometre derinliğinde olduğu belirlendi.

Veriler ayrıca depremin başkent Port Vila’ya 152 kilometre uzaklığında gerçekleştiriğini ortaya koydu.

Vanuatu neresidir?

Uluslararası kuruluşlar tarafından 2006 ve 2010'da dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke olarak ilan edilen Vanuatu, Avustralya'nın 1750 kilometre doğusunda Büyük Okyanus'ta yer alan ve 83 adadan oluşan bir ülkedir. Vanuatu'nun Türkiye'ye uzaklığı 15 bin 300 kilometredir. Vanuatu ile Türkiye arasında 2014 yılında yapılan anlaşmanın ardından vize uygulaması kalktı. Yaklaşık 270 bin kişilik bir nüfusa sahip olan ülkede mercanlardan volkanik dağlara, beyaz kumlardan balta girmemiş ormanlara kadar doğaya ait her şeyi görebilirsiniz. Çok zengin kuş çeşidine de ev sahipliği yapan Vanuatu'da dağlarda ve yağmur ormanlarında yapılan gezintiler de en çok tercih edilen etkinlikler arasında yer alıyor. Okyanusta adeta bir cennet olan ülke, aynı zamanda dalgıçların uğrak yeridir. Adaların çoğunda golf sahaları bulunuyor. Ayrıca kano, balık avı, yelken, rüzgar sörfü ve su kayağı gibi çeşitli su sporları da oldukça gözdedir. Adalar üzerinde hak iddia eden İngiltere ve Fransa imzaladıkları bir anlaşmayla 74 yıl boyunca yönetti. Bu nedenle ülkede İngilizce ve Fransızca konuşulur. Ancak Bislama denen melez bir dil konuşuluyor. Eski adı Yeni Hebridler olan ülke 30 Temmuz 1980 tarihinde bağımsızlığını ilan ederek Vanuatu Cumhuriyeti adını aldı.

# deprem