Beşar Esad, Paris'teki saldırılarla ilgili konuştu

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili konuştu. "Masum insanların öldürülmesine karşıyız" diyen Esad, Paris'teki saldırıların Batılı ülkelerin terörizme verdiği desteğin bir sonucu olduğunu belirtti.

Beşar Esad, Paris'teki saldırılarla ilgili konuştu

Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili Suriye'den de açıklama geldi.

Çek Cumhuriyeti'nde yayınlanan aylık bir dergi Literarni Noviny'ye konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Paris'teki saldırıların Batılı ülkelerin terörizme verdiği desteğin bir sonucu olduğunu söyledi.

Esad, "Fransa'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile aynı duyguları paylaşıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun masum insanların öldürülmesine karşıyız. Batı'ya terörizmi desteklememeleri ve ona siyasi bir kılıf vermemeleri gerektiğini, çünkü bunun ülkelerini ve tüm halklarını etkileyeceğini anlattık. Bizi dinlemediler. Fransa'daki saldırılar söylediklerimizin doğruluğunu kanıtladı." dedi.

Esad, terörle mücadele eden ülkelerin istihbarat paylaşması gerekliliğini de vurguladı.

Esad'a 26 Ocak'ta Moskova'da başlayacak Suriye toplantıları da soruldu. Rusya'nın siyasal çözüm için olanak yarattığını belirten Esad, görüşmelerin başarılı olmasını umduklarını kaydetti.

Esad, "Gerçekçi olmamız gerek. Farklı görüşlerdeki birçok grupla masaya oturacağız. Bunlardan bazıları gerçek vatanseverler, bazılarının hiçbir etki alanı yok ve halkın önemli bir kesimini temsil de etmiyorlar. Bazıları ise yalnızca Suudi Arabistan, Katar, Fransa ya da ABD'nin kuklaları. Kimileri de aşırıcı düşünceleri temsil ediyor. Bu nedenle görüşmelerin başarılı olup olmayacağını öngöremiyoruz. Buna rağmen Rusya'nın bu girişimini destekliyoruz ve hükümet olarak bu görüşmelere gidip bize söyleyeceklerini dinlememiz gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # fransa # Paris # Charlie Hebdo # beşar esad