2 ilde daha denize girmek yasaklandı

Sahillerde olumsuz hava koşulları nedeniyle can kayıplarının yaşanmaması için denize girme yasakları devam ediyor. Şile'nin ardından Sakarya ve Kocaeli'nde de deniz girmek yasaklanmıştı. AA'nın haberine göre 2 ilde daha denize girmek yasaklandı. İşte o iller...

2 ilde daha denize girmek yasaklandı

Hava şartlarından dolayı Karadeniz'e kıyısı olan sahillerde denize girmek kısıtlı yada yasak. Can kayıplarının yaşanmaması için önlem amacıyla getirilen kısa süreli denize girme yasağına 2 il daha eklendi.

Buna göre Bartın'ın İnkumu beldesinde, şiddetli rüzgar ve dalga nedeniyle Valilik kararı doğrultusunda sahildeki direğe kırmızı flama asılarak, denize girilmesi yasaklandı.

Sahilde ATV ile devriye görevi yapan jandarma ve cankurtaran ekiplerinin sözlü uyarılarının yanı sıra belediye personelinin anonslarıyla vatandaşlar, beldede denize girmenin yasak olduğu konusunda uyarılıyor.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasak. Vatandaş ise sahilde vakit geçirmeye başladı.

38 kilometrelik sahil şeridine ve iki mavi bayraklı plaja sahip olan Akçakoca'ya bayram tatili için gelenlerin, şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle cankurtaranlar tarafından denize girişlerine izin verilmiyor.

# sakarya # kocaeli # sahil # akçakoca # atv # valilik # şile # olumsuz hava koşulları # can kayıpları # olumsuz