Kozmik Oda'ya neden girildi? Başbuğ: Amaç, faili meçhul cinayetleri Türk ordusunun üzerine yıkmaktı

Kozmik Oda'ya neden girildi? Başbuğ: Amaç, faili meçhul cinayetleri Türk ordusunun üzerine yıkmaktı

"Bülent Arınç'a suikast" gerekçesiyle Kozmik Oda'ya giren savcı Mustafa Bilgili'nin "Sözcük ile tarama" yaptığı ortaya çıktı. Listede yer alan sözcükler oldukça ilginç. Savcının elindeki ilk listede, "Arınç, Çukurambar, Ali Şahin" gibi sözcükler yer alıyordu. Ancak ikinci listede soruşturmayla hiç ilgisi olmayan "‘Ankara’da işlenen cinayetler", "Hablemitoğlu", "Ahmet Taner Kışlalı", "Uğur Mumcu", "Danıştay" gibi kelimelerle arama yapıldı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a göre amaç, faili meçhul cinayetleri Türk ordusunun üzerine yıkmaktı.

Bülent Arınç'a suikast soruşturmasına Kozmik Oda'ya giren savcı Mustafa Bilgili'nin taramada kullandığı sözcüklerin listesi ortaya çıktı. Savcı Bilgili, soruşturmayla ilgisi olunmayan faili meçhul cinayetlerle ilgili kelimeleri kullanarak tarama yaptı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, savcı bilgilinin aramalar sırasında "sözcük tarama" yöntemini kullandığını belirtti. Başbuğ'un anlattıklarına göre ilk liste soruşturma konusuyla ilgiliydi. O listede, "Arınç, Çukurambar, Ali Şahin, Sadullah Ergin" gibi 37 kelime bulunuyordu.

Ancak savcının elindeki ikinci listedeki sözcükler dikkat çekici. O listede, "Ankara’da işlenen cinayetler", "Hablemitoğlu", "Ahmet Taner Kışlalı", "Uğur Mumcu", "Danıştay", "Maske Mazereti", "Maskeli Görev", "Cami çalışmaları", "Kilise", "Zararlı şahıslar" gibi ifadeler yer alıyordu.

Bu ifadeler Dijital belgelerde arandı. Başbuğ'a göre bu liste soruşturmadaki asıl niyeti ortaya koyuyor. Planlanmış bu kumpastaki amaç faili meçhul cinayetleri Türk Ordusu'nun üzerine yıkmaktı.

Başbuğ, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'a "Soruşturmanın niyeti kötü" sözleriyle yaşananları anlattıklarını ancak Erdoğan'ın mahkeme kararına uyulmasını istediğini belirtti.

Başbuğ, olay sırasında Seferberlik Tetkik Kurulu’nda Tümgeneral rütbesinde olan Selahattin Kısacık, dönemin Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu ve İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in çok iyi çalıştığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# kozmik oda # Mustafa Bilgili # Ali şahin # Çukurambar