Halef selef arasında gerginlik

Göreve geldi, "erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bu sözlerine selefi Faruk Çelik'ten yanıt gecikmedi. Çelik, "Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa bir şey gereğini yapar" dedi. Bunun üzerine Fakıbaba da "sözlerinin yanlış anlaşıldığını" söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıAhmet Eşref Fakıbaba'nın bu sözleri, selefi Faruk Çelik tarafından tepkiye neden oldu. Çelik üstü kapalı "sorumsuzluk" açıklaması yaptı. Fakıbaba da sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu.

Fakıbaba Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, gübre ve mazot desteklerini tarla sahibine değil tarlayı işleyen kişiye verileceğini söyledi. Eski uygulamayı eleştirdi.

Fakıbaba'nın "erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın" sözlerine eski Tarım Bakanı Faruk Çelik Twitter'dan yanıt verdi. Çelik, "Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa bir şey gereğini yapar. " ifadelerini paylaştı.

Bakın Fakıbaba da bunu twit üzerine açıklama yaptı.

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: "MÜCADELEYİ DEVAM ETTİRECEĞİM

Kastım sahte fatura düzenleyen az sayıdaki firmayla ilgili mücadelemdir. ‘Erkekse bu firmalar bir daha sahte fatura düzenlesinler, ben onlarla gerekli mücadeleyi yapacağım’ dedim. Yine aynı sözümün de üzerindeyim. Benden önceki bakan arkadaşım da aynı şekilde mücadele etmiştir. Ben de bu mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğim.

# Ahmet Eşref Fakıbaba # Faruk Çelik # Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı