Sahte faturayı kim hazırladı?

Sahte faturayı kim hazırladı?

Aydınlık, Zafer Çağlayan’ın hakkındaki rüşvet suçlamalarına karşı savunmasını yaparken elinde salladığı saat faturasının sahte olduğunu ortaya çıkarınca, gözler eski Bakan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, işadamı Reza Zarrab’tan rüşvet aldığı 700 bin liralık saatle ilgili savunmasında Meclis kürsüsünden salladığı faturanın gerçek olmadığı ortaya çıkınca “Sahte faturayı kim hazırladı” sorusu gündeme geldi.

‘Fatura numarası bize ait değil’

Aydınlık, eski Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarına ilişkin savunmasında kullandığı argümanları çürütmeye devam ediyor. 5 Mayıs’taki Meclis oturumu öncesi AKP’li vekillerle yaptığı toplantıda 700 bin liralık saatin ilanını gazetede gördüğünü ve garanti belgesinin kendi adına düzenlendiğini iddia eden Çağlayan’a ilk yalanlama Aydınlık’ın ulaştığı saat firması yetkililerinden gelmişti. “Garanti belgesine isim yazmayız ve gazetelere ilan vermeyiz” diyen firma yetkilileri, Çağlayan’ın hakkındaki suçlamalardan kurtulmak için sunduğu gerekçelerin doğru olmadığını ortaya çıkarmıştı.

Çağlayan, hakkındaki suçlamalara yanıt vermek için çıktığı Meclis kürsüsünden 700 bin liralık saatin faturası olduğunu öne sürdüğü bir evrakı sallayarak saatin ödemesini kendisinin yaptığını iddia etmişti. Aydınlık, Çağlayan’ın iddialarını İsviçre’nin Cenevre kentindeki mağaza yetkilisi Bernard Ruf’a sormuş, Ruf da söz konusu belgedeki fatura numarasının kendilerine ait olmadığını ve firmanın bu şekilde bir fatura kullanmadığını açıklamıştı. Belge için çok saçma anlamındaki “das ist komisch” ifadesini kullanan firma yetkilisinin açıklamasıyla Çağlayan’ın savunmasındaki bir argüman daha çökmüş oldu.

Üzerinde, 300 bin franklık (700 bin lira) saatin Murat Yılmaz isimli kişiye 24 Eylül 2013’te satıldığı ve saatin net fiyatının 300 bin İsviçre Frankı olduğu bilgilerinin yer aldığı sahte belgeyi, kimin düzenlediği gizemini koruyor. Gözler Zafer Çağlayan’ın bu konuda yapacağı açıklamaya çevrildi.

Derya Derviş

Aydınlık

# AKP # zafer çağlayan # tbmm # erdoğan # fezleke # RÜŞVET # egemen bağış # yolsuzluk # ekonomi bakanı # Erdoğan Bayraktar # gazete # saat # muammer güler # reza zarrab # patek philippe # derya derviş