Hamas İsrail hedeflerini böyle vurdu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci yaşamını yitirdi, bir gazeteci de yaralandı. Saldırılara karşılık veren Filistin direniş örgütleri, İsrail'in güneyindeki 6 askeri hava üssünü vurdu. Filistin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne İsrail'in 'savaş suçlarını' soruşturması çağrısı yaptı.

Hamas İsrail hedeflerini böyle vurdu

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyi ve batısındaki mahalleleri hedef aldı, Deyr el-Belah bölgesindeki tarım arazilerini vurdu.

Şeyh Rıdvan Mahallesi'ndeki biri eve düzenlenen hava saldırısında Kudüs'ün sesi adlı yerel radyoda çalışan gazeteci Yusuf Ebu Hüseyin yaşamını yitirdi.

Saldırılarda, Anadolu Ajansı kameramanı Muhammed Dahlan da ayağından yaralandı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in güneyindeki Dimona ve Aşdod kentleri ile Gazze açıklarındaki bir gaz platformunu vurdu. Dimona kentine 15, Aşdod kentinde de 50 roket atışı yapıldı.

Hamas yetkilisi Cemal et-Tavil, "Siyonist düşman, ahmaklığı, doğrudan ve vahşi saldırısıyla Filistin halkını meydanda birleşmeye itmiştir. Yenilgiler sayfası artık kapandı." dedi.

Hamas'ın siyasi büro yetkililerinden Hüsam Badran da Gazze Şeridi'ndeki işgale karşı çabalar sarf eden Türkiye ve Rusya'nın rolünden memnuniyet duyduklarını söyledi. Hamas'ın ABD'nin tutumunu dikkate almadığını kaydeden Badran, ABD'nin İsrail'in partneri olduğunu ve işgalci devletin ana sponsorluğunu yaptığını vurguladı.

Öte yandan, Filistin, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne İsrail'in 'savaş suçlarını' soruşturması çağrısı yaptı.

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 61'i çocuk 221 Filistinlinin öldüğünü ve 7 bin binanın zarar gördüğünü söyledi, "Uluslararası toplumun sorumluluğu derhal ateşkes sağlamak" dedi.

Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nin birlik olup İsrail'in saldırganlığı karşısında harekete geçememesini ise 'utanç verici' olarak nitelendirdi.

# abd # saldırı # israil # filistin # şehit # Kudüs # hamas # gazze # AA