Digiturk o kanalları yayından kaldırdı

Cemaatin medya ayağına bir balyoz daha indi. Gruba bağlı televizyon kanalları Digiturk'ten çıkarıldı. 7 televizyon kanalının platformdan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile çıkarıldığı açıklandı. CHP yöneticileri ve Basın Konseyi de cemaat kanallarına destek açıklamaları yaptı

Digiturk o kanalları yayından kaldırdı

Devlet içindeki kadroları tasfiye edilen Gülen cemaati bir darbe daha yedi.

Grubun televizyon kanalları Digiturk'ten çıkarıldı. Gruba bağlı 7 televizyon kanalı bulunuyordu. Karar Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'yi kapsıyor.

Konuyla ilgili Digiturk'ten yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir. Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır" denildi.

Digiturk'un bu uygulaması karşısında cemaat kanallarına CHP sahip çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "7 kanala sansür uygulanması, demokrasimiz için kara bir lekedir" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Mehmet Bekaroğlu da kararı sansür olarak değerlendirdi.

CHP milletvekili Eren Erdem de bir soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı. Cemaat kanallarını "muhalif" olarak tanımlayan Erdem, "Şahsınıza göre Cumhurbaşkanını ve AKP'yi eleştirmek anayasal düzene karşı suç mudur?" diye sordu.

Karara Basın Konseyi de tepki gösterdi. Digiturk'ün kararının açıkça ifade ve basın özgürlüğünün ihlali ve açık bir sansür olduğu iddia edildi. Seçim sürecinde gündeme getirildiğine dikkat çekilen uygulamanın gerekçesinin açıklanması istendi.

İşte Digiturk tarafından yapılan açıklama;

Önemli Bilgilendirme

Değerli Müşterilerimiz,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir.

Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

DIGITURK

ulusalkanal.com.tr

# Digitürk # Gülen # yayın # Samanyolu TV # Irmak TV # bugün tv