Fethullah Gülen, FBI ile birlikte harekete geçti

Fethullah Gülen ile 'Houston sosyal yardım programı' kamuflajı altında işbirliği yapan Amerikan istihbarat örgütü FBI, bu bağlantının izlerini silmeye başladı. FBI ile cemaat arasındaki bağlantı, Gülen'in onursal başkanı olduğu Rumi Forum'da devam ediyor.

Fethullah Gülen, FBI ile birlikte harekete geçti

1992, 94, 96 ve 1997 yıllarında Amerika'ya giden, son olarak sağlık sorunlarını bahane ederek 1999 yılında gittiği Amerika'dan bir daha dönmeyen Fethullah Gülen'in, Amerikan İç İstihbarat Servisi FBI ile olan işbirliğinin izleri silinmeye çalışılıyor.

Türkiye'nin kırmızı bültenle Amerika'dan iadesini istemeye hazırlandığı Gülen, geçmişindeki 'karanlık noktaları' silmek için FBI ile birlikte harekete geçti. Amerika'daki Müslümanların fişlenerek takip edilmesini sağlayan bu faaliyet, "Houston sosyal yardım programı" kamuflajı altında yapıyordu.

FBI, 2012'de birlikte çalıştığı grupları arasında Gülen Enstitüsü'nün adını da yayınlamıştı. Koordineli çalışılan kurumlar listesinde Gülen Enstitüsü 2'nci sırada yer alıyordu. İlk sırada ise Yahudilere karşı en küçük bir itirazı dahi hemen susturmak için kurulan ADL geliyordu.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, FBI'ın resmi internet sitesinde 'çalışmaktan gurur duyuyoruz' dediği Gülen'in faaliyetleri apar topar kaldırıldı. İddialara göre bazı ABD'li bürokratlardan yardım alan Gülen, kurduğu ekiple internette kendisini zora sokacak tüm bilgileri yok ettirmeye başladı.

Ancak ajanlık faaliyetlerinin izlerini tamamen silmek mümkün olmadı. Onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Washington merkezli 'Rumi Forum' FBI ile işbirliğini sürdürüyor. Başkanlığını Emre Çelik'in yaptığı Rumi Forum, 2 hafta önce kendi binasında FBI'ı ağırladı. Düzenlenen seminerde FBI ajanları Gülen Cemaatine terörizm ve radikalleşme konusunda bilgiler verdi. Cemaatin eğitim kurumlarında Amerikalı ajanlara Türkçe eğitimi verdiği biliniyor.

Gülen'in 1999'da dinler arası diyalogu teşvik için kurduğu Rumi Forum'un başkanı Emre Çelik, o tarihte çekilen bir fotoğrafta FBI özel ajanı Turner Norfolk ile böyle poz vermişti.

Rumi Forum, Beyaz Saray'da ilk kez Kurban Bayramı kutlaması yapılmasına da öncülük etmişti. Basına kapalı gerçekleştirilen kutlamaya sadece özel davetliler kabul edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # amerika # türkiye # fbi # bilgi # kırmızı bülten # geçmiş