AKP, El Nusra'yı terör örgütü listesinden çıkardı

Türkiye Irak'taki IŞİD terörünü konuşurken, AKP iktidarından ilginç bir adım geldi. Hükümet, El Nusra'yı terör örgütleri listesinden çıkardı. Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazetede bugün yayınlandı.

AKP, El Nusra'yı terör örgütü listesinden çıkardı

AKP hükümeti çok tartışılacak bir karara imza attı. El Nusra terör örgütü listesinden çıkarıldı.

El Nusra terör örgütüyle ilgili karar, Bakanlar Kurulu tarafından 16 Haziran Pazartesi günü yapılan toplantıda alındı. Karar Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Kararın ekinde yer alan terör örgütlerine ilişkin güncelleme listesinde, Al-Nusrah Front, Jabhet al-Nusrah, Jabhet al-Nusrah, The Victory Front adlı örgütlere yer verilmedi.

Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de faaliyet gösteren El Nusra'nın listeden çıkarılmasına karşılık, terör listesine Mali, Nijer ve Cezayir'de faaliyet gösteren örgütler eklendi.

Listeye alınan yeni örgütlerin ilk sırasında Mali merkezli "İmzasını Kanla Atanlar" adlı örgüt yer aldı. Cezayir, Mali ve Nijer'de faaliyet gösteren "Peçeli" adlı örgüt de listeye alındı. rak'ta kanlı eylemler yapan Irak Şam İslam Devleti de listenin son sırasında yer aldı.

Bakanlar Kurulu, El Kaide ile bağlantılı iki kişinin mallarına konan tedbir kararını kaldırdı.

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayın)

Diğer taraftan El Kaide ile bağlantılı Mohammed İlyas Kashimiri ve Jainal Antel Salıjr isimli kişilerin malvarlığına elkoymaya ilişkin hüküm yürürlükten kaldırıldı.

Güncellenen terör listesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) son sırada yer aldı.

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayınız)

# El Nusra