Doğu Perinçek: ''Türkiye, Kırım ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanımalı''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan ABD'ye karşı atılması gereken adımları anlattı. Perinçek'in açıklamaları Rus basınında geniş yer buldu. Vatan Partisi lideri, ''Türkiye, Kırım ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanımalı'' dedi.

Doğu Perinçek: ''Türkiye, Kırım ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanımalı''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, NATO ve ABD'nin etkisini azaltmak içinTürkiye'nin, Kırım ve Abhazya konusunda nasıl adımlar atılması gerektiğini anlattı.

Perinçek, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının ardından yaptığı açıklamalar Rus basınında geniş yer buldu.

ABD'ye karşı tavır önerilerini sıralayan Doğu Perinçek, Türkiye'nin Amerika ve Ukrayna'nın aynı tarafta olduğunu unutmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Ukrayna lideri Zelenskiy'nin, Batı'ya güvenmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Perinçek açıklamasında, ''Türkiye, Kırım ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanımalı'' dedi. Ardından her şeyden önce yarımada sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Vatan Partisi Genel Başkanı, aksi takdirde Ankara'nın hiç istemediği ABD ve NATO askeri güçlerinin Karadeniz'de olacağını belirtti.

Perinçek, PolitExpert'e verdiği röportajda, Ankara'nın Moskova ile ittifakını güçlendirerek Washington'u nasıl tepki koyabileceğini söyledi.

Doğu Perinçek, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını ''soykırım'' olarak nitelendirmesini ABD'nin ilk saldırısı olarak değerlendirdi. Perinçek, ''Bu sadece Türkiye'yi değil, Rusya, İran ve Çin'i de etkileyecek bir saldırı adımıdır.'' dedi.

Perinçek'e göre, atılması gereken adımların başında ABD'nin kullandığı Türkiye'deki üsler bulunuyor. Doğu Perinçek, Kürecik ve İncirlik üslerinden Washington'un sürülmesi gerektiğini vurguladı.

''Bir sonraki adımın ise terörle mücadele için Suriye ile birleşmek olacağını'' ifade etti Perinçek, Amerika için üçüncü ''darbe'' olarak da Kırım, Abhazya ve Kıbrıs'ın bağımsızlığının tanınmasına dikkat çekti.

Vatan Partisi lideri, son olarak da NATO'yu ''düşman'' olarak nitelendirdi ve ittifak üyeliğinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

# abd # türkiye # rusya # amerika # Ukrayna # iran # incirlik üssü # çin # vatan partisi # Doğu Perinçek # karadeniz # nato # kırım # Abhazya # kürecik üssü