Yunanistan'dan AB'ye mülteci çağrısı: ''AB Türkiye'ye verdiği sözleri tutmalı''

Yunanistan, olası Afgan göçü ve düzensiz göçmenler konusunda Türkiye’yi işaret etti. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Türkiye’yi göç mutabakatına uymamakla suçlarken, Avrupa Birliği’ne de Türkiye'ye verilen sözleri tutun çağrısı yaptı.

Yunanistan'dan AB'ye mülteci çağrısı: ''AB Türkiye'ye verdiği sözleri tutmalı''

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında göç mutabakatıyla ilgili Alman Die Welt gazetesine konuştu. Göçmenlerle ilgili hem Türkiye’yi hem Avrupa Birliğini suçladı.

"AB TÜRKİYE'YE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI"

Ankara’nın göç mutabakatına uymadığını söyleyen Yunan Bakan, düzensiz göçmenlerin Türkiye tarafından geri alınması gerektiğini savundu. Mitarakis, Avrupa Birliği’nden de Türkiye'ye vize serbestisi ve Gümrük Birliğinin güncellenmesi ile ilgili verdiği sözleri tutmasını istedi.

- Ortak mutabakata iki tarafın da uyması lazım. AB’nin de uyması gereken Türkiye’ye yönelik vize serbestisine ve ticarete ilişkin sözleri var. Türkiye'nin anlaştığımız şeyleri yapmasını bekliyoruz

Yunan Bakan ayrıca, Afganistan'da insani krizi engellemek için uluslararası örgütlerle yakın çalışılması ve komşu ülkelere de yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

# yunanistan # avrupa birliği # ab # mülteci # afgan # Gümrük Birliği # söz # vize serbestisi # die welt # göç mutabakatı # Notis Mitarakis