Suriye ordusu ilerliyor! Deyrezzor kentindeki 3 yıllık IŞİD kuşatması kırıldı

Suriye ordusu önemli bir başarıya imza attı. Ordu güçleri 3 yıldır terör örgütü IŞİD'in kuşatması altındaki Deyr ez Zor'a ulaştı. Rusya'dan ise kentteki kritik noktaların kurtarıldığı açıklaması geldi. Fiili başkent ilan ettiği Rakka'yı da kaybetmek üzere olan IŞİD, böylece ağır bir darbe daha yemiş oldu. Deyr ez Zor halkı ise kutlama için sokaklara indi

Suriye ordusu ilerliyor! Deyrezzor kentindeki 3 yıllık IŞİD kuşatması kırıldı

TSK'nın Fırat Kalkanı Harekâtı ile El Bab'da ağır darbe yiyen, Musul, Telafer gibi kritik kentleri kaybeden, fiili başkent ilan ettiği Rakka'da köşeye sıkışan terör örgütü IŞİD'e son ağır darbeyi Suriye ordusu indirdi.

Ordu güçleri üç yıldır IŞİD'in kuşatması altındaki kente ulaşmayı başardı.

Al-Masdar'da yer alan habere göre Suriye Ordusu, akşam saatlerinde kentin batısındaki El-Harrata petrol sahasını terör örgütü IŞİD'den kurtardı.

Ordu güçleri, kısa süre içinde kentle aralarındaki 10 kilometrelik mesafeyi kapattı. Deyr ez zor halkı ise kutlama için sokaklara indi. IŞİD'in en çok kayıp verdiği bölgelerden biri olarak bilinen kent, uzun süredir şiddetli saldırıların hedefindeydi.

Ordu yetkilileri kuşatmanın iki gün içinde kırılacağını duyurdu. Rusya'ya ait savaş uçakları ise kent çevresindeki terörist konvoylarını vuruyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira-Deyr-i Zor karayolundaki stratejik noktaların teröristlerden kurtarıldığını açıkladı. Bakanlık, Suriye ordusunun Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin desteğiyle IŞİD kuşatması altındaki Deyr-i Zor kentine doğru ilerlediğini duyurdu. Ayrıca operasyonu düzenleyen Suriye ordusunun son 24 saatte 8 kilometre ilerlediğini aktaran Rusya Savunma Bakanlığı, bu sırada bölgedeki 2 stratejik tepenin de ele geçirildiğinin altını çizdi.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde halifelik ilan eden kanlı terör örgütü IŞİD, son üç yıl içinde Suriye'de ele geçirdiği bölgelerin yüzde 60'ını kaybetti.

ulusal.com.tr

# ışid # suriye