Doğu'nun tanıtım fragmanı yayınlandı

Doğu Demirkol'un başrolde yer alacağı BluTV'de yayınlanacak yeni proje ''Doğu''nun tanıtım fragmanı yayınlandı. Ünlü oyuncu ayrıca dizinin yönetmenliğini de yapacak. Gişe rekorları kıran Yüzüklerin Efendisi dizisi için geri sayım sürerken, büyük ses getiren The Quenn's Gambit'in yaratıcısından da yeni bir dizi geliyor. Yerli yapımlardan Akıncı ve Masumlar Apartmanı da yükselişini sürdürüyor.

Doğu'nun tanıtım fragmanı yayınlandı

Yerli dijital yayın platformu BluTV, 2021'de yeni projelerle izleyicilerle buluşacak. Ahlat Ağacı filmindeki rolü ile adından söz ettiren Doğu Demirkol, 2021 yılında BluTv'de ilgi çekici bir dizi ile yer alacak. Demirkol'un hem başrolünü oynayacağı hem de yönetmenliğini yapacağı dizinin adı ise ''Doğu''. Dizinin senaryosunda Demirkol ile birlikte Murat Özsoy'un da imzası var.

AKINCI DOLU DİZGİN DEVAM EDİYOR

ATV'nin ses getiren dizi Akıncı da yoluna dolu dizgin devam ediyor. Başrollerini Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi'nin paylaştığı dizi ilk günden itibaren izleyicilerden geçer not alırken sosyal medyada da gündem olmayı sürdürüyor. 1 Ocak günü izleyiciyle buluşan dizinin dün 3. bölümü yayınlandı. Dizide heyecan yine doruktaydı.

Son bölümde Lukas, Akıncı'nin müdahelesi ile etkisiz hale geldi. Durumu fırsat bilen Cevdet'in bir silah kaçaklığına aracılık etmesi ise Orhan'ın dikkati üzerinde farkedildi ve Akıncı olaya dahil oldu. Orhan ve Akıncı ise bu operasyonun bir silah kaçakçılığından fazlası olduğunu öğrendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi hemen Cevdet'i takibe aldı. Nergis ise kendisinin kaçırılma emrini kimin verdiğini araştırırken şoke olacağı bir isim çıktı karşısına.

İzleyici üzerinde büyük bir etki bırakan dizinin dördüncü bölümü şimdiden merakla beklenmeye başladı.

MASUMLAR APARTMANI SES GETİRMEYE DEVAM EDİYOR

TRT 1'in sevilen dizisi Masumlar Apartmanı da 17. bölümüyle geçtiğimiz günlerde ekranlara geldi. Başrollerinde Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah, Ezgi Mola ve Merve Dizdar'ın yer aldığı dizi ses getirmeye devam ediyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan dizide 17. bölüm de büyük bir heyecanla takip edildi.

Dizinin son bölümünde Han ve İnci evlendiklerini ailelerine açıkladı. Bu haber ise Safiye'yi alt üst etti. Evlilik Han'ın ablası Safiye ve İnci'nin dedesi tarafından ise beklendik bir tepkiyle karşılaştı ve kabul görmedi.

Naci de Safiye'nin içine kapanmasını yanlış anlar ve kendini daha iyi açıklamak için bir çözüm yoluna girer. Gülben ve ev sakinleri Safiye'yi zapdetmek de zorlanınca Han'dan yardım ister. Yeni hayatlarına başlamak için ev arayışında İnci ise tüm hayallerinin yıkılacağı o gerçekle yüzleşti.

Dizi ses getiren bu bölümünün ardından da izleyicisinin ilgisini yine üzerine toplamayı başardı. Dizinin 18. bölümü büyük bir merakla bekleniyor.

THE QUEEN'S GAMBİT'İN YARATICISINDAN YENİ DİZİ

The Queen's Gambit'in yaratıcısı Scott Frank'ten yeni bir dizi geliyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Chernobyl dizisi ile tanınan yönetmen Johan Renck var. Uzaylılarla ilk temas kuran cizvit rahiplerinin hikâyesini anlatan Serçe romanını diziye uyarlanacak. Dizinin tüm bölümlerini Frank kaleme alacak.

BEŞ BÖLÜMLÜK MİNİ DİZİ: 1984

Yıllardır kitapları ile konuşulan George Orwell'ın en çok okunan 1984 kitabının tiyatro uyarlaması diziye çevrilecek. Yani Orwell'ın klasik romanından uyarlanan aynı adlı tiyatro oyunu kaynak alınacak. 5 bölümlük dizinin Apple TV+'ta yayınlanması bekleniyor.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ'NİN DİZİSİ GELİYOR

Geniş bir hayran kitlesi olan, gişe rekorları kıran, yıllardır en çok izlenen yapımlardan biri olma özelliğini koruyan Yüzüklerin Efendisi - The Lord of the Rings dizisinin sinopsisi paylaşıldı. Sinopsiste yer alan ifadeler, Orta Dünya'nın İkinci Çağ'ında geçen dizide Sauron'un da yer alacağını düşündürüyor. Çekimleri Yeni Zelanda'da gerçekleşen dizinin ne zaman ekranlara geleceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Dizinin 2021'in son aylarında veya 2022'nin başlarında ekranlarda olması bekleniyor.

SEX AND CİTY GERİ DÖNÜYOR

90'lı yılların en çok izlenen dizilerinden biri olan Sex and City yıllar sonra yeniden çekiliyor. Dizinin yeni sezonunda sevilen karakterlerin 50'li yaşlarına odaklanılacak. Samantha karakterini canlandıran Kim Cattrall yeni bölümlerde olmayacak. Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, and Kristin Davis'in yer alacağı dizi HBO Max adlı platformda yayınlanacak.

BU YIL 112 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Dijital yayın platformlarına bu yıl 112 milyar dolar yatırım yapılması bekleniyor. Netflix geçtiğimiz günlerde 2021 filmlerini tanıtırken bu yıl her hafta en az bir yeni film yayınlayacağını açıkladı. Üstelik bunların arasında Red Notice gibi bütçesi 200 milyon dolara yaklaşan yapımlar da bulunuyor. Bunların yanı sıra bir de The Witcher gibi yüksek bütçeli diziler yer alıyor.

Disney+ ise içerik seçkisini büyük ölçüde yüksek bütçeli, franchise yapımlarından oluşturuyor. Disney, önümüzdeki dönemde dijital platformunda 10 Marvel, 10 da Star Wars dizisi yayınlamaya hazırlanıyor.

Amazon da kullanıcıları platforma çekecek, yüksek bütçeli dizilere son dönemde daha çok ağırlık veriyor. Televizyon tarihinin en büyük bütçeli dizisi olması beklenen The Lord of the Rings, Amazon'un hazırlık aşamasındaki çok sayıdaki yüksek profilli yapımından sadece biri.

# akıncı # netflix # yüzüklerin efendisi # atv # trt 1 # Ezgi Mola # Star Wars # blutv # amazon # fragman # inci # Büşra Develi # ahlat ağacı # akıncı dizisi # Disney # Marvel # Doğu Demirkol # han # Masumlar Apartmanı # George Orwell # Farah Zeynep Abdullah # Safiye # birkan sokullu # The Witcher # apple tv # The Lord of the Rings # Şükrü Özyıldız # HBO Max