Hidayet Karaca, Fethullah Gülen'i 137 kez aradı! İşte o özel talimat hattı

Kumpaslar için hazırlanıp, Samanyolu TV'de yayınlanan dizi senaryoları için, Fethullah Gülen'in Hidayet Karaca'ya verdiği talimatların delillerine ulaşıldı. TİB'in savcılığa gönderdiği HTS kayıtları, Gülen'in Karaca'ya "dizi talimatları" verdiği konuşmaların gerçek olduğunu ortaya koydu. Kayıtlara göre, Hidayet Karaca özel hattan Gülen'i 137 kez aradı.

Hidayet Karaca, Fethullah Gülen'i 137 kez aradı! İşte o özel talimat hattı

Gülen talimat verdi, Hidayet Karaca senaryolaştırıp yöneticisi olduğu Samanyolu TV'de dizi olarak yayınladı.

Kumpasların kamuoyu alt yapısını hazırlamak için kurgulanan sahnelerin nasıl hazırlandığı, kumpasçılar hakkındaki soruşturmayla ortaya çıktı.

Samanyolu TV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde, "Karanlık Kurul" sahnesi Fethullah Gülen ile Hidayet Karaca'nın telefon konuşmasına konu olmuştu.

İnternette, 18 Şubat 2014'te yayınlanan telefon konuşmasında, Karaca, Gülen'e dizi sahnelerini anlatıyor, Gülen de son talimatları veriyordu.

Bu ses kaydının sahte olduğu iddia edildi. Ancak TİB'in terör savcılığına gönderdiği HTS kayıtları, görüşmenin gerçek olduğunu ortaya koydu.

HTS kayıtlarına göre görüşme; Karaca'ya ait evde yapılan aramada ele geçirilen ABD hattı ile Gülen'e ait ABD hattı arasında 10 Ekim 2013 günü saat 18.36'da gerçekleşti. Görüşme 7 dakika 50 saniye sürdü.

Bu görüşmeden 2 gün sonra, telefon konuşmasında geçen sahne Samanyolu TV'deki dizide yayınlandı.

HTS kayıtlarına göre, Karaca, özel hattan tam 137 kez Fetullah Gülen'i aradı.

Elde edilen veriler, İstanbul'da yarın başlayacak olan ve Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu Tahşiye davasının görüleceği mahkemeye de iletildi.

ulusalkanal.com.tr

# Samanyolu TV